[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_row _builder_version=”4.3.4″][et_pb_column _builder_version=”4.3.4″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.4″ hover_enabled=”0″]

A zuhanyzó padlólapjaira nagy figyelmet kell fordítaniuk, amikor bármilyen új fürdőszoba-berendezést választunk. Meglepő, hogy valójában hány szempontot kell figyelembe venni.

Mindenkinek más az elképzelése arról, hogy melyik csempe illik a legjobban a fürdőszobába, azonban a ház kora, a szélesség és a használat gyakorisága nagy szerepet játszanak a választásnál, nem beszélve a költségekről.

Minden fürdőszoba tervezőnek egyedi és  határozott tanácsa van arról, hogy milyen az ideális zuhanypadló, azonban a következőkben mind egyetértenek:

– a burkolólapok ne legyenek porózusak
– a felületeknek csúszásmentesnek kell lenniük
– a habarcsvonalaknak könnyen tisztíthatónak és penészmentesnek kell lenniük

Ez az útmutató azért készült, hogy segítsen megválaszolni minden olyan kérdést, amely a megfelelő zuhanypadló burkolatok kiválasztása felmerül, ám természetesen a személyes döntések és az esztétikai preferenciák lesznek a fő és döntő szempontok.

Számít a zuhanypadló mérete

Az első dolog: amikor a fürdőszoba padlójáról van szó, a méret nagyon fontos, főleg a zuhanyzó esetében. A szoba többi részében egy fürdőszoba szőnyeggel megoldható a felületek csúszásgátlása, azonban a zuhanyzót illetően jobban át kell gondolni a dolgokat.

Általában ajánlott, hogy a zuhanyzó padlólapja ne legyen nagyobb, mint 6 hüvelyk, annak érdekében, hogy nagyobb mennyiségű habarcsot lehessen használni, ami nem mellesleg jó tapadást és stabilitást kínál. Ez értelmet nyer, ha figyelembe vesszük a zuhanyzóban folyó víz mennyiségét. A nagy burkolólapok sokkal csúszósabbak lesznek ezzel növelve a balesetek kockázatát. Ha nagyobb lapokat akarunk, akkor azokat a falra helyezzük.

A mozaikvariációk is nagyszerűek

Annak tudatában, hogy a kisebb zuhanypadlólapok jobbak, a népszerű és vonzó mozaikfajták jelentik az ideális megoldást. A szükséges habarcsvonalak száma, mely jelentős csúszásgátlást garantál, esztétikai negatívumot sem jelent.

A mozaiklapokat általában nagylemezen kínálják, amelyek 1 hüvelyk méretű négyzeteket tartalmaznak. Egy speciális hálóval ezeket könnyebben le lehet rakni, és még költségkímélő is. Az összes utcai barkácsáruházban mozaikminták széles választéka található és a színes fürdőszobai habarcs megjelenésével soha nem volt ilyen könnyű a tökéletes összhang kialakítása a már alapvetően ragyogó fürdőszoba és a padlólapok között.

A zuhanyzó padlólapjai nagyon változatosak

A költség mindig jelentős tényező lesz minden lakásfelújítási projekt során, és amikor a fürdőszoba burkolólapjairól van szó, könnyű elkölteni egy vagyont. Szerencsére már rengeteg padlólap variáns közül lehet választani, hogy biztos mindenki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának megfelelőt. Néhány a legnépszerűbb opciók közül:

– Kavicsos hatású csempe. A szokásos négyszögletes mozaikokhoz hasonlóan ezek is hálóhoz vannak rögzítve a kényelem érdekében és nagy mennyiségű habarcs felhasználását teszik lehetővé, ám van egy bónusza a kavicsos csempéknek. Semmi sem segít jobban ellazulni és helyreállítani az egyensúlyt, mint egy kis lábmasszázs a zuhany alatt.

– Minden szín. Soha ne felejtsük el, hogy manapság milyen csodálatos lehetőségek állnak rendelkezésünkre a csempék színét illetően. Mérettől és alakjától függetlenül, biztos megtalálod a tökéletes árnyalatodat.

– Természetes kőlapok. A természetes kőlapok, amelyek nem szívják fel és nem tárolják a vizet, nagyszerű választás minden zuhanyozó padlójához, mivel hatalmas tapadást kínálnak, ha nem csiszolják őket.

– Porcelán csempék. Ezek általában egy picit csúszósabbak, ezért ajánlott apró mintákként beépíteni őket a látványba.

A porcelán padló is működőképes

Most, hogy megemlítettük a porcelánt, érdemes kicsit többet megbeszélni róla, mivel ez bármilyen zuhanypadló számára lenyűgöző megjelenést eredményezhet és azt a látszatot kelti, hogy sokkal több pénzt költöttetek rá. Nem mindenkinek fér bele a költségvetésébe az, hogy valódi márványlapokat vásároljon, ám a sokkal pénztárcakímélőbb porcelán is nagyon jól néz ki. További előnye pedig, hogy a sima felületének köszönhetően a tisztítás is sokkal könnyebb, mindemellett pedig ellenáll a penészedésnek.

Padlóragasztókkal kapcsolatos tanácsok

A zuhanypadló lerakásakor nagyon fontos, hogy a megfelelő ragasztót alkalmazzuk. Ez nem csupán általános csempe ragasztót jelent, mivel a felületekre fröccsenő vízmennyiség kockázatát is figyelembe kell venni. Speciális polimer keveréket kell alkalmazni, ahol a vízbejutás valódi probléma, ezért a habarcs megfelelő illesztése nagyon fontos.

A fürdőszobában használt csempe ragasztót és habarcsot úgy alakították ki, hogy ellenálljon a víz által okozott lehetséges károknak, sőt, sokkal jobban ellenállnak a penésznek, mint a normál fajták.A szakemberek mindig adnak tanácsot a legjobb ragasztó- és habarcsmárkákról a különböző csempetípusokhoz.

Engedd szabadjára a kreativitásod

Végül érdemes megjegyezni, hogy a fürdőszoba kialakításánál sem szabad elhagyni a kreativitásunkat. Csak azért, mert a zuhanypadló beépítése szükséges, ez nem azt jelenti, hogy unalmasnak kell lennie. Ahhoz, hogy igazi összhang legyen a szobában, érdemes nem csak a zuhanyzóban, hanem az egész fürdőszobában ugyanazt a mintázatot alkalmazni, de persze egy kis kontraszt sosem árt.

Azon túl, hogy a megfelelő ragasztót és habarcsot, illetve csúszásmentes csempét vásárolsz, már minden csak a saját személyes ízléseden múlik.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]