[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.10.8″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Hogy milyen gyakran kellene zuhanyoznod, arra nincs egyszerű válasz. Szakértők elmagyarázzák, mikor – és mit – kell megmosni a zuhany alatt.

A szezon

Az emberek a zuhanyzás gyakoriságát az évszakok változásához igazítják. A párás vagy forró éghajlaton élők dönthetnek úgy, hogy gyakrabban zuhanyoznak, mivel valószínűleg ők is többet izzadnak.

“A nyár sokszor forró és ragacsos időjárást jelent, ami gyakran okoz testszagot, a tél azonban szárazabb bőrhöz vezet.”

A fenék tisztasága

Tierno nem fogja vissza magát: a fenék tisztítása, vagyis a végbélnyílás körüli székletmaradványok minél nagyobb részének letörlése különösen fontos feladat a zuhanyzások között. Ha valaki tudja, hogyan kell jól kitörölni a fenekét, az segít meghosszabbítani zuhanyzások között eltelt időt is.

“A lényeg az, hogy az emberek megfelelő módon töröljék meg a végbélnyílásukat” – mondja Tierno. “Ez nagyon fontos szempont a jó higiénia fenntartásában.”

Fontold meg, hogy kétszer is megtisztítod a területet. Használj nedves zsebkendőt sós vizes oldattal, vagy akár enyhe szappanoldattal, hogy jól megtisztítsd a területet. Ez akkor is jó ötlet, ha naponta zuhanyzol.

Szóval milyen gyakran kell zuhanyozni?

Dr. Gonzalez szerint nincs általános szabály arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran kell zuhanyozni. Ez leginkább a személyes preferenciákon múlik.

“Vannak, akik úgy érzik, hogy minden nap zuhanyozni kell, és vannak, akik úgy vélik, hogy heti két-háromszori zuhanyzás elegendő” – mondja.

Általánosságban elmondható, hogy a körülményektől függően nem baj, ha kihagyunk egy-két napot.

“Az, hogy minden második nap váltogatjuk a fürdést, teljesen rendben van” – mondja. “Sajnos nincs olyan gyakoriság, ami mindenkinek megfelel”.

Tierno szerint nem fog ártani, ha minden nap vagy minden második nap zuhanyzol, de Dr. Gonzalez azonban azt javasolja, hogy naponta legfeljebb egyszer zuhanyozzunk, hogy a bőrünk a legegészségesebb állapotban maradjon.

Koncentrálj ezeknek a részeknek a tisztítására

Az, hogy milyen gyakran zuhanyzol, legalább olyan fontos, mint az, hogy milyen jól és mit tisztítasz meg. Érthető, hogy Dr. Gonzalez azt javasolja, hogy a legpiszkosabb testrészek tisztítására összpontosíts. Szerinte ezek közé a területek közé tartozik a hónalj, a lábujjak között, az ágyék, a haj és a mellek.

“A bőr minden rése is kapjon extra figyelmet a zuhany alatt, mivel ezek a legmocskosabbak és legizzadtabbak” – mondja.

Azok, akiknek gyakrabban (vagy ritkábban) kell zuhanyozniuk.
Mivel a legtöbb tinédzser részt vesz fizikai tevékenységekben, Dr. Gonzalez szerint ők az a korosztály, akiknek a leggyakrabban kellene zuhanyozniuk. Ráadásul a pubertáskorba lépő tiniknél megnő a testszag. Eközben a gyerekeknek és az idősebb felnőtteknek nem feltétlenül kell olyan gyakran zuhanyozniuk, mint a tinédzsereknek, hogy megőrizzék tisztaságukat – jegyzi meg Dr. Gonzalez.

És természetesen azoknak a személyeknek, akik olyan munkát végeznek, ahol törmelékkel vagy baktériumokkal kerülnek kapcsolatba, mint például a gondnokok, a szemétszedők és a hentesek, gyakrabban kell zuhanyozniuk, mint azoknak, akik egész nap egy irodában tartózkodnak.

A lényeg

Ha a megfelelő mennyiségű zuhanyzásról van szó, a napi egyszeri vagy a másnapi zuhanyzás tűnik az ökölszabálynak. De ne feledd, a több nem mindig jobb, ha zuhanyzásról van szó. A túlzásba vitel száraz, viszkető bőrhöz is vezethet.

Tierno legjobb tanácsa, hogy ne feledd, hogy Te ismered a legjobban a tested. Csak Te tudod pontosan meghatározni, hogy a bőröd mennyire tolerálja és mennyire van szüksége a tisztálkodásra.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″ global_colors_info=”{}”]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]