+36 (1) 443 3580 info@ujfurdo.hu

Ha a fürdőszobában meghatározó szempont a rendelkezésre álló hely maximális kihasználása, az elegancia és a könnyű tisztíthatóság, érdemes beszereltetni rejtett öblítőtartályt.

MÉRET ÉS ELHELYEZKEDÉS

Rejtett öblítőtartály beépítéséhez két alapvető feltétel meglétére érdemes odafigyelnünk:
egyrészt rejtett, falba süllyesztett öblítőtartályt csak hátsó kifolyású WC csészéhez lehet csatlakoztatni. Másrészt a falba építésre csak akkor van lehetőség, ha van elég hely a falban a beépíthető öblítőtartály számára. Éppen ezért a tartály vásárlás előtt fel kel mérnünk, a fal mögött húzódó hely magasságát és mélységét.

A helyi adottságokhoz mérten választhatunk talpon álló vagy fali kivitelű öblítőtartályt, választható magassággal és beépíthetőségi mélységgel. Ügyelnünk kell arra is, hogy tégla vagy gipszkarton falba szeretnénk-e beépíteni az öblítőtartályt, mert ez alapján is más-más típusra lesz szükségünk. Az önhordó, magas teherbíró képességű acél kerettel rendelkező beépíthető tartályok, könnyűszerkezetes falazás esetén is megtartják a falra szerelhető WC-t.

Ne felejtsük el, hogy az öblítőtartályt csak megfelelő csatlakozású WC-hez lehet hozzákapcsolni. Fontos, hogy a beépítésre kerülő öblítőtartály kompatibilis legyen a WC-vel

CSATLAKOZÁS ÉS HOZZÁFÉRÉS

Az adott lehetőségeken és méreteken túl, fontos azt is átgondolni, hogy karbantartás vagy javítás esetén könnyen hozzá lehessen férni a tartályhoz. Érdemes szerelőnyílással ellátott öblítőtartályt vásárolni, amin keresztül a szerelők a tartály minden alkatrészét képesek kicserélni.

A minőségi (Grohe, Viega, Alcaplast, Geberit) falsík alatti öblítőtartályokra rendkívül ritkán hibásodnak meg, kiválóan hő-, víz- és hang szigeteltek, a víz-utántöltésük alig észrevehető. Az esetleges meghibásodások érdekében, érdemes figyelembe venni az alkatrész utánpótlás lehetőségeit.

Mindegyik öblítőtartály rendelkezik kiépített vízhálózati és öblítővíz csatlakozóval, viszont a szennyvíz hálózathoz nem mindegyiknek van csatlakozó kivezetése, ezért opcionális esetben erre is tekintettel kell lennünk.

ÖBLÍTÉS

A nyomólap kiválasztása esztétikai választásnak tűnhet, de itt is van lehetőség a víztakarékos megoldások beépítésére. Az állítható öblítéses rendszerek szinte már mindegyik tartálynál elérhetőek, lehetővé téve a környezetbarát kétmennyiséges öblítést és az öblítés-stop funkciót is.

A felülről működtethető öblítéses rendszernél jobb megoldást jelenthetnek a beépített tartályokkal összekapcsolt nyomólapok. A tartállyal kapcsolatos minden funkció ezen a lapon kap helyet, az öblítésen túl, olyan extra funkciók, mint a tartályba dobható tabletta adagolónyílása, vagy a szagelszívó és levegőfrissítő rendszer kapcsolója. A nyomólapos megoldások elegánsak, formában és színben is változatosak. Az öblítőtartályhoz csak a típusához való, vele kompatibilis nyomólapot válasszunk, amit külön tételként tudunk megvásárolni.

Tegye meg az első lépést most

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.