[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_row _builder_version=”4.3.4″][et_pb_column _builder_version=”4.3.4″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.4″ hover_enabled=”0″]

Ha a fürdőszobában meghatározó szempont a rendelkezésre álló hely maximális kihasználása, az elegancia és a könnyű tisztíthatóság, érdemes beszereltetni rejtett öblítőtartályt.

MÉRET ÉS ELHELYEZKEDÉS

Rejtett öblítőtartály beépítéséhez két alapvető feltétel meglétére érdemes odafigyelnünk:
egyrészt rejtett, falba süllyesztett öblítőtartályt csak hátsó kifolyású WC csészéhez lehet csatlakoztatni. Másrészt a falba építésre csak akkor van lehetőség, ha van elég hely a falban a beépíthető öblítőtartály számára. Éppen ezért a tartály vásárlás előtt fel kel mérnünk, a fal mögött húzódó hely magasságát és mélységét.

A helyi adottságokhoz mérten választhatunk talpon álló vagy fali kivitelű öblítőtartályt, választható magassággal és beépíthetőségi mélységgel. Ügyelnünk kell arra is, hogy tégla vagy gipszkarton falba szeretnénk-e beépíteni az öblítőtartályt, mert ez alapján is más-más típusra lesz szükségünk. Az önhordó, magas teherbíró képességű acél kerettel rendelkező beépíthető tartályok, könnyűszerkezetes falazás esetén is megtartják a falra szerelhető WC-t.

Ne felejtsük el, hogy az öblítőtartályt csak megfelelő csatlakozású WC-hez lehet hozzákapcsolni. Fontos, hogy a beépítésre kerülő öblítőtartály kompatibilis legyen a WC-vel

CSATLAKOZÁS ÉS HOZZÁFÉRÉS

Az adott lehetőségeken és méreteken túl, fontos azt is átgondolni, hogy karbantartás vagy javítás esetén könnyen hozzá lehessen férni a tartályhoz. Érdemes szerelőnyílással ellátott öblítőtartályt vásárolni, amin keresztül a szerelők a tartály minden alkatrészét képesek kicserélni.

A minőségi (Grohe, Viega, Alcaplast, Geberit) falsík alatti öblítőtartályokra rendkívül ritkán hibásodnak meg, kiválóan hő-, víz- és hang szigeteltek, a víz-utántöltésük alig észrevehető. Az esetleges meghibásodások érdekében, érdemes figyelembe venni az alkatrész utánpótlás lehetőségeit.

Mindegyik öblítőtartály rendelkezik kiépített vízhálózati és öblítővíz csatlakozóval, viszont a szennyvíz hálózathoz nem mindegyiknek van csatlakozó kivezetése, ezért opcionális esetben erre is tekintettel kell lennünk.

ÖBLÍTÉS

A nyomólap kiválasztása esztétikai választásnak tűnhet, de itt is van lehetőség a víztakarékos megoldások beépítésére. Az állítható öblítéses rendszerek szinte már mindegyik tartálynál elérhetőek, lehetővé téve a környezetbarát kétmennyiséges öblítést és az öblítés-stop funkciót is.

A felülről működtethető öblítéses rendszernél jobb megoldást jelenthetnek a beépített tartályokkal összekapcsolt nyomólapok. A tartállyal kapcsolatos minden funkció ezen a lapon kap helyet, az öblítésen túl, olyan extra funkciók, mint a tartályba dobható tabletta adagolónyílása, vagy a szagelszívó és levegőfrissítő rendszer kapcsolója. A nyomólapos megoldások elegánsak, formában és színben is változatosak. Az öblítőtartályhoz csak a típusához való, vele kompatibilis nyomólapot válasszunk, amit külön tételként tudunk megvásárolni.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]