+36 (1) 443 3580 info@ujfurdo.hu

Az élő növényzet becsempészése a fürdőszobába az egyik legnépszerűbb trend a lakberendezésben, és ennek számos oka van. A növények nemcsak segítik az oxigénszint növelését, de egy közönséges fürdőszobát is trópusi oázissá alakíthatnak. Függetlenül attól, hogy jártas vagy-e a kertészetben, vagy szeretne többet megtudni arról, hogy mely növények a legalkalmasabbak a fürdőszobádhoz, mi most néhány tippel segítünk.

Akár kicsi a fürdőszoba, akár nagy, akár sok természetes fény, akár ablaktalan a helyiség, a növények minden esetben feldobják a helyet és a hangulatot.

1. Aloe Vera

Az aloe vera egyfajta nedvdús növény, amely nemcsak, hogy jól mutat a fürdőszobában, hanem számos előnnyel jár. A levelek belsejében található tiszta gél megnyugtatja az égési sérüléseket, gyógyítja a vágásokat és hidratálja a bőrt.
Tartsd az aloe verát napsütötte ablakban, de ne tedd ki intenzív napfénynek. Ügyelj arra, hogy ne öntözd túl, mivel ez a növény nedves helyiségekben könnyen felszívja a nedvességet.

2. Bambusz

Válassz néhány szerencse bambuszt a fürdőszobába, különösen akkor, ha nincs ablak a helyiségen. A bambusz nagyon jól mutat, gyenge fényviszonyok mellett is jól fejlődik, és nehéz megölni őket, ráadásul a feng shui elvei szerint a szerencsés bambusz szerencsét hoz.
Ügyelj arra, hogy tisztított vizet használj, és hetente cseréld a növény vizét.

3. Broméliafélék

Csempéssz a fürdőszobádba trópusi hangulatot egy broméliával, amely nedves és száraz környezetben virágzik. Helyezd a növényt egy napsütötte ablakba. A broméliák szépen kiegészítik a fürdőszobákat, leveleik és ragyogó, színes virágaik mindenki tekintetét magukra vonzzák.

4. Rákvirág

A rákvirág tökéletes választás a fürdőszobába, mivel ezek a növények szeretik a párás körülményeket és a meleg hőmérsékletet. Tanulmányok szerint ezek a növények is tisztítják a levegőt, és több fajtájuk is van, így biztos találsz kedvedre valót.

5. Moha

Apró és hatalmas fürdőszobák esetében is megfontolandó a moha beszerzése. Készíts faldíszt mohából, vagy egy terráriumot, mely tele van vele. A moha amellett, hogy nagyon mutatósan fest, nagyban javítja az otthoni levegő minőségét is.

Tegye meg az első lépést most

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.