Új kád

Ne válassz új kádat, ha ezt még nem olvastad!

Kád vagy zuhany? Te melyik vagy? Szeretsz a kádban fekve elmerengeni a nap eseményein, vagy egy gyors zuhannyal zárod a pörgést? Ha kádpárti vagy, akkor ez a cikkünk neked szól. Pontosabban azoknak, akik azon morfondíroznak, hogy beszereznek egy új kádat, és most tippekért bújják az internet bugyrait, hogy a következő évtizedekben tényleg jól szolgáljon az a kád. Gyere, mondjuk és mutatjuk mire figyelj!

Lám, lám, itt is a méret számít

Az első és legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venned, amikor új fürdőkádat szeretnél választani, az a méret. Azt, hogy mekkora kádad lehet a fürdőszobád mérete és elrendezése is nagyban befolyásolja. A túl kicsi kád kényelmetlen lehet (pláne, ha néha szívesen fürdenél a pároddal együtt) a túl nagy meg elveheti a teret például a mosdóhasználattól. Szóval az első és legfontosabb, mielőtt útnak indulsz, a mérés.

Mérj meg mindent a fürdőszobádban, hogy pontosan tudd, mennyi hely áll rendelkezésre a fürdőkádnak. Ne csak hosszúságot és szélességet mérj, hanem figyelj a magasságra is. Illetve, ha a fürdőben lesz a mosó- és a szárítógéped is, akkor jó, ha annak is tudod a szélességét, mert minden mindent befolyásol.

Egyes fürdőkád típusok például jobban kihasználják a rendelkezésre álló teret. Például, az alátámasztott fürdőkádak kevesebb helyet igényelnek, mivel a lábuk alatt nincs üres tér, míg a szabadon álló kádak elegáns megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának, de eleve több helyet foglalnak és akkor mutatnak jól, ha nincsenek körberakva szennyestartóval és egyéb bútorokkal.

A kényelmedre is gondolj!

Ne csak a fürdőszobád méretére, hanem a saját kényelmedre is gondolj. Ha szeretsz hosszabb fürdőket venni, fontos, hogy olyan fürdőkádat válassz, amiben kényelmesen elférsz. Ha rendszeres program a közös fürdés a pároddal, akkor pláne figyelj erre. Nincs annál rosszabb, amikor egy jóféle beszélgetést azért kell abbahagyni, mert elgémberedtél vagy a gerincedbe már lyukat vájt a lefolyó. Keresd azokat a kádakat, amelyek hosszabbak vagy mélyebbek, ezek lesznek a kényelmesebbek!

Kád

Anyagválasztás az álomfürdőkádhoz

Ha a méret már eldőlt, a következő lépés a fürdőkád anyagának kiválasztása legyen. A fürdőkád anyaga nagyban befolyásolja a tartósságot és az esztétikát is.

 • Az akril fürdőkádak

Az akril fürdőkádak könnyűek és tartósak. Ráadásul könnyen tisztíthatók is. Manapság számos méretben és stílusban elérhetőek, így könnyen találhatsz olyat, ami illik a fürdőszobádhoz.

 • Öntöttvas fürdőkádak

Az öntöttvas fürdőkádak hagyományos és időtálló megjelenésükkel hívogatóak lehetnek. Ezek masszívak akril társaiknál, így a víz hosszabban melegen marad bennük. Viszont mivel súlyosak, a telepítésük is több erőfeszítést igényel.

 • Márvány és kő fürdőkádak

Ha luxus megjelenést keresel, a márvány vagy kő fürdőkádak tökéletes választás lehetnek. Ezek a kádak hihetetlenül elegánsak, igaz, ezzel együtt az áruk is magasabb, és speciális tisztítást igényelhetnek.

Mégsem csak a méret a lényeg!


Ha a praktikus dolgokon, a méret és az anyagválasztáson már túl vagy, akkor jöhet a harmadik fő szempont, a desing. A fürdőkád stílusa meghatározó tényezője a fürdőszoba összképének. Fontos, hogy olyan kádat válassz, amely illeszkedik a fürdőszoba dizájnjához és a saját ízlésedhez is.

 • Modern és letisztult

Ha a modern minimalizmus híve vagy, válassz egyszerű vonalakkal rendelkező, letisztult fürdőkádat. Az ilyen kádak általában fehérek vagy szürkék, és egyszerű, letisztult formákkal rendelkeznek.

 • Vintage báj

Ha a klasszikus és romantikus stílus vonz, a vintage fürdőkádak lehetnek a te választásod. Ezek azok a kádak, melyek talpai lábakra emlékeztetnek, és megjelenésükkel időtlen bájt visznek otthonodba.

 • Szabadon álló vagy beépített?

Döntsd el, hogy szabadon álló vagy beépített fürdőkádat szeretnél. A szabadon álló kádak elegánsak és fókuszpontot teremtenek a fürdőszobában, míg a beépített kádak praktikusak és helytakarékosak.

Extra szolgáltatások a fürdőzéshez

Végül ne felejtsd el, hogy manapság már a fürdőkádak is számtalan extra szolgáltatással bírnak. Az új technológiák és kiegészítők számos kényelmi és kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

 • Kényeztető masszázs

Egy hidromasszázs rendszerrel felszerelt fürdőkád valódi wellness élményt nyújthat. A masszázsfunkciók segítenek ellazulni egy nehéz nap után, és még a felgyülemlett feszültséget is enyhítik.

 • Színterápia világítás

A fény pozitív hatással van a hangulatunkra, ezt rég tudjuk. Épp ezért a kádakba épített színterápia világítás tökéletesítheti a relaxációd.

 • Vízmelegítő és vízforgató rendszer
  Ezek a funkciók segítenek abban, hogy a víz hosszabb ideig melegen maradjon, és egységes hőmérsékletű legyen.

Irány a fürdőszoba szalon!

Most, hogy már tudod, mire érdemes figyelni, amikor fürdőkádat választasz, ne habozz tovább! Mérj, és indulj!

Érdemes minél több fürdőszoba szalont meglátogatnod, hogy lásd a kínálatot és jó döntést tudj hozni.

Az Újfürdő csapata is szívesen segít neked a választásban, sőt, a beépítésben is!

Látogass el hozzánk is!

1138 Budapest,
Hegedűs Gyula utca
83-85. (Cézár Ház)