[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_row _builder_version=”4.3.4″][et_pb_column _builder_version=”4.3.4″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.4″ hover_enabled=”0″]

Tippjeink segítségével egyszerűbbé tesszük a ház egyik legforgalmasabb ( és ezáltal egyik legkönnyebben piszkolódó) részének takarítását.

A fürdőszoba takarítását nem sokan szeretik. Ez a helyiség könnyedén penészedik ezáltal pedig bebüdösödik. Ráadásul a fürdőszoba takarítása nagyrészt kétkezi munka – míg a nappalidat könnyedén tisztává tudod tenni egy porszívóval, a konyhádat egy felmosóval, addig a fürdőszobában a zuhanyzó, kád, mosdó és a wc mind kézi takarítást igényelnek, ami még nehezebbé teszi ezt a fajta házimunkát.

Nem tagadjuk, hogy a fürdőszoba kitakarítása sok munkát és időt igényel, de azért nem viszi el az egész napodat ez a feladat sem. Szerencsére vannak olyan dolgok, amik a segítségünkre vannak abban, hogy heti egyszer elég legyen kitakarítani ezt a helyiséget, és még sok időt se vegyen igénybe a folyamat.

Készültünk nektek néhány tippel a fürdőszoba takarításának gyakoriságával és annak könnyebbé tételével kapcsolatban.

Alakíts ki egy heti rutint

Jó ötlet a fürdőszoba heti egyszeri fertőtlenítésének beütemezése, ezért válassz egy számodra kényelmes napot, és készítsen egy tervet a takarításra. Ha a pultot és a zuhanyzót egész héten rendben tartod, akkor nem kell a nagytakarítással annyi időt töltened, hiszen akkor már csak a wct, mosdót és a padlót kell megtisztítanod a kijelölt napon.

Heti egyszer pakolj le mindent a pultokról, polcokról és öblítsd le őket, majd töröld is szárazra mielőtt belefognál a következő feladatba. A WC takarításához használj WC kefét és speciális tisztítószereket. Egy hagyományos felülettisztító és mikroszálas kendő minden, amire szükséged lesz a WC aljának és külsejének megtisztításához. Végül seperd fel a padlót, és kész is vagy.

 

Végezz el apró takarítást a nap végén

A nagytakarítás megkönnyítésének titka az, hogy egész héten törekedsz a fürdőszoba tisztántartására. A nap végén nem árt, ha letörlöd például a fogkrémfoltokat a tükörről, összeszeded a hajszálakat és feltörlöd az apró vízfoltokat is. Mindig tarts egy mikroszálas kendőt a mosdókagyló alatt, amit csak gyorsan előveszel és elvégzed vele ezeket az apró simításokat. A fogkrémet például elég nehéz leszedni, ha már jól oda száradt a különböző felületekre, de ha akkor törlöd le, amikor még nedves, az egész folyamat csak pár másodpercet vesz igénybe. Ha a használatban lévő kendőt olyan helyre rakod, ahol könnyen megszárad, napokon keresztül tudod használni még mielőtt ki kéne mosnod.

Tartsd észben, hogy a száraz zuhanyzó = tiszta zuhanyzó

A zuhany a másik olyan terület, amire érdemes mindennap egy kis figyelmet fordítani. Akkor tiszta a zuhanyzód, ha száraz, így a szappan és a penész nem tud a fürdő felületéhez ragadni, ha nincs víz amivel kapcsolatba lépjen.

Minden zuhanyzás utána szánj fél percet arra, hogy áttörlöd a falakat és a padlót. Az ajtók és a zuhanyfalak tisztításához használhatsz szintén mikroszálas kendőt. Nem számít, hogy üveg, csempe vagy akril felületeid vannak a fürdőszobában, akkor marad minden tiszta, ha szárazan hagyod őket. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba a lehető legszárazabb maradjon, fontos egy szellőztető ventilátor működtetése is.

Tisztítsd ki a zuhanyfüggönyt és a szőnyegeket is

A szőnyegek, türölközők könnyen bepenészedhetnek és büdösek lehetnek, ha nem száradnak meg megfelelően mindennap. Használat után mindig terítsd ki a törölközőket és 2-3 használat után cseréld őket. A fürdőszobában található szőnyegeket szintén rendszeresen kell takarítani, ahhoz, hogy a fürdőszoba friss illatát megtartsuk. Ha magát a zuhanyzót szárazon tartod, akkor a zuhanyfüggönyt nem kell olyan gyakran tisztítanod mint a szőnyegeket és törölközőket, bőven elég ha két-háromhavonta kimosod.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]