Fürdőszoba felújítás

Fürdőszoba felújítás: Bármilyen ügyes vagy, ne csináld magad!

Tudjuk, hogy a fürdőszoba felújítás jelentős anyagi befektetést és türelmet igényel, ezért aztán óriási a kísértés is, hogy a felújítást amolyan ”csináld magad” alapon elvégezd mesterek nélkül, hogy legalább a várakozási időn, illetve az ő bérükön spórolj. Az ötlet jó, ezt nem vitatjuk, de a megvalósítás során lehetnek gubancok. Akárhogy is döntesz, legalább hallgasd meg az érveinket.Akkor szokott a DIY megoldások gondolata először felmerülni, amikor elkészül az első matek, és kiderül, hogy ahhoz, hogy tényleg az igényeknek megfelelő, praktikus és stílusos új fürdőszoba szülessen, ahhoz a párnahuzatból is ki kell venni a spórolt pénzt.

A fürdő felújítása valóban költséges, viszont épp ezért nem mindegy, miként valósul meg, hisz jó esetben a következő két-három évtizedben szolgálja majd lakóit ez a helyiség.

Persze, nem csak a pénzhiány lehet szűk keresztmetszet, épp ilyen hajmeresztő tud lenni az is, amikor felkészülve a két hetes cirkuszra átbumlizod anyósékhoz a teljes családot, mire a
a felújítás kezdetének reggelén a kivitelező a harmadik nem fogadott hívásodra válaszként dob egy esemest, hogy “bocs, csúszunk egy hetet”.

Mi mégis azt mondjuk, bármily feszítő és bosszantó körülmény merül fel, azért a szakember, az szakember. A barkácsolás során viszont sokszor elhangzik majd a “jóvanazúgy”, amikor rájössz, hogy mégsem gyerekjáték a csempevágó.

De nézzük mindezt apró részletekre bontva.

Szakértelem és tapasztalat

A profi fürdőszoba kivitelező cégek évek tapasztalatával rendelkeznek a tervezésben, a termékválasztásban és a telepítésben. Ez a szakértelem garantálja, hogy a munka precízen és megfelelően el lesz végzve, minimalizálva a hibákat és a későbbi problémákat. Ezzel szemben a barkácsolás során előfordulhatnak hibák, amelyek hosszú távon többe kerülhetnek, mint egy profi telepítés.

Időhatékonyság

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a munka utáni szabadidőnk, és két-három hétvége elég arra, hogy saját kezűleg felújítsuk a fürdőnket. Viszont azzal ilyenkor nem számolunk, hogy az így lopott órákkal a két hét helyett két hónapig folynak majd a munkálatok a házban, ami minden családtag idegszálait megfeszíti. A profi fürdőszoba telepítők rutinosak és gyorsak, így rövidebb idő alatt be tudják fejezni a munkát, mint egy önjelölt barkácsolók. Ráadásul velük az sem fordul elő, hogy upsz, elfogyott a csemperagasztó, és este kilenckor már nincs nyitva semmi, ahol ilyet be lehetne szerezni.

Megfelelő eszközök és anyagok

A profi szakemberek rendelkeznek az összes szükséges eszközzel és anyaggal, hogy a munkát a lehető legmagasabb színvonalon elvégezzék. A barkácsolás során előfordulhat, hogy drága eszközöket kell beszerezni, vagy kompromisszumokat kell kötni az anyagok minőségét illetően, ami jelentősen befolyásolhatja a végeredményt, negatív irányba.

Garancia és jótállás

A vállalkozók általában garanciát vállalnak a munkára és a termékekre. Ha probléma merülne fel a telepítés után, a vállalkozó felelőssége, hogy megoldja azt. A barkácsolás során viszont nincs ilyen védelem, és ha hiba lép fel, akkor kezdődhet elölről a macara, pláne, ha bontással jár a javítás.

A munka minősége

A szakértő csapat magas színvonalú munkavégzésre törekszik, amely a végeredményben is megmutatkozik. A precíz illesztések, a gondosan elvégzett vízvezeték- és villanyszerelési munkák, valamint a szépen befejezett felületek mind hozzájárulnak a fürdőszoba esztétikai és funkcionális minőségéhez. Ezzel szemben a barkácsolás során sokszor előfordul, hogy meg kell alkudni, mert vagy eszköz vagy szaktudás nincs a munka igényes megoldásához.

Értéknövelés

A szép új fürdőszoba hozzájárul az ingatlan értékének növeléséhez, akkor ha az igényes, elegáns, stílusos. A házvásárlások során a konyha és a fürdőszoba mindig sokat nyom a latban, hisz az új lakó szeretne mihamarabb beköltözni, amit akkor tehet meg, ha nem szorul felújításra a fürdő, és nem igényel újabb anyagi erőforrásokat. A bütykölés, általában messziről árulkodik arról, hogy nem szakember végezte el a szakmunkát, emiatt a vevőjelölt hamar kereket oldhat.

Személyre szabott megoldások

A profi csapatok – mint például a miénk, az Újfürdő csapata – csak személyre szabott megoldásokat preferál, amelyek pontosan illeszkednek az igényeidhez és a helyszín adottságaihoz. Ha ránk hallgatsz, segítünk, hogy a lehető legjobb helykihasználás mellett, a lehető legszebb és minél praktikusabb fürdőszobád legyen.

Amint látod, így cikkünk végére érve sem tanácsoljuk, hogy magad ess neki ennek a feladatnak, ami legalább háromféle szaktudást, és mestert igényel a vízvezetékszerelőtől, a villanyszerelőn át a burkolóig. Hidd el, a barkácsolás csak első nekifutásra tűnik költséghatékonyabb megoldásnak.

Valódi szaktanácsra, a tervezésben segítségre, a megvalósításban profi kivitelező csapatra van szükséged? Akkor keress bennünket!


A tervezéstől a beszerzésen át a kivitelezésig mindent megoldunk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!