[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Úgy tűnik, hogy a mosdóhasználat utáni kézmosásnak magától értetődőnek kellene lennie, de ez nem mindig van így. Egyes kutatások szerint a férfiaknak csak 31 százaléka, a nőknek pedig 65 százaléka mosott kezet nyilvános illemhely használata után – írja a Centers for Disease Control and Prevention. És mi a helyzet akkor, amikor otthon vagyun0k? Mennyire rossz az, ha nem mosol kezet a saját otthonodban a mosdó használata után? Íme néhány dolog, amivel jó tisztában lenni!

A kézmosás biztonságos és hatékony

Ranekka Dean, PhD, a Long Island-i NYU Winthrop Kórház fertőzésellenőrzési igazgatója szerint a kézhigiénia a leghatékonyabb módja annak, hogy elkerüljük a fertőzések terjedését, és megvédjük magunkat és másokat. Számos betegség terjed, ha nem mossuk meg megfelelően a kezünket, különösen a mosdó használata után.

Mi lehet a legrosszabb forgatókönyv, ha nem mosol kezet?

Ha nem mosol kezet a mosdóhasználat után, a legrosszabb forgatókönyv az, hogy baktériumokat terjesztesz, és veszélybe sodrod magad és másokat. “Ugyanazért mosunk kezet, amiért a WC-t is lehúzzuk” – mondja Dr. Bruce Hirsch, a Northwell Health fertőző betegségekkel foglalkozó kezelőorvosa. Dr. Hirsch szerint még a legegészségesebb emberek székletében is vannak veszélyes baktériumok. Miután kimegyünk a mosdóba, ezek a baktériumok a kezünkre és mindenre rákerülnek, amihez hozzáérünk. Tehát minden kilincs, bútordarab vagy konyhai eszköz, amelyet megérintünk, miután nem mostunk kezet a mosdó után, szintén tartalmazza ezeket a baktériumokat Dr. Hirsch szerint.

Ráadásul Dr. Dean szerint akár saját magadra is terjeszthetsz fertőzéseket, ha mosatlan kézzel megérinted a szemed, orrod vagy szád. Ha még mindig nem győződtél meg a kézmosás fontosságáról, vedd figyelembe, hogy a CDC szerint ez 31, illetve 21 százalékkal csökkenti a hasmenéses és a megfázásos megbetegedések számát. És még ha a kezed nem is érintkezik közvetlenül a pisivel vagy a széklettel, a WC lehúzása a fedél lezárása nélkül olyan kórokozókat terjeszt, amelyek hónapokig fennmaradhatnak a fürdőszobai felületeken, az American Journal of Infection Control című folyóiratban megjelent kutatás szerint.

Tartsd szem előtt ezeket a tippeket kézmosáskor

Használjon bőséges folyóvizet, bőséges mennyiségű szappant, és súrold le a kezed. Vagy ahogy Dr. Hirsch mondja: “Mosd a kezed úgy, mintha komolyan gondolnád!” Ügyeljen arra, hogy habosítsd fel a kezed, és mosd meg a kézfej hátulját, az ujjaid között és a körmeid alatt, ajánlja Dr. Dean. Ne spórolj azzal sem, hogy mennyi ideig habzik. A CDC azt javasolja, hogy legalább 20 másodpercig súroljuk a kezünket, ami nagyjából annyi idő, amíg kétszer elénekeljük a “Happy Birthday”-t – mondja Dr. Dean. Jobb félni, mint megijedni, ha kézmosásról van szó. Szánj tehát időt a fertőtlenítésre, így te és a környezetedben lévők is egészségesebbek lesznek tőle – mondja Dr. Hirsch.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.13.0″ global_colors_info=”{}”]Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.
[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″ global_colors_info=”{}”][caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]