[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.17.3″ global_colors_info=”{}”]

Lehet, hogy a konyhát úgy szeretnéd felújítani, hogy az otthon központja legyen, de az álomfürdőszoba egészen más célt szolgál. A konyha összehoz mindenkit, a fürdőszoba azonban egy olyan visszavonulási hely a rohanó hétköznapokból, ahol élvezheted a szükséges időt. Akár pihenni szeretnél egyet a hosszú nap végén, akár egy kis nyugalomra és csendre vágysz, a megfelelő fürdőszoba mindkettőre alkalmas.

A kád, a WC vagy a mosdó helyének megváltoztatása

Egyes felújítások olyanok, mintha ráncfelvarráson esne át a fürdőszoba, míg mások olyanok, mintha nagyobb műtétet hajtanánk végre. “A főbb víz- és szennyvízrendszerek helyének megváltoztatása olyan, mint egy nagyobb műtét” – mondja Michael DiMartino, a pennsylvaniai Chesterben található Power Home Remodeling telepítésekért felelős vezető alelnöke. “A vízvezeték- és elektromos rendszerek már a helyükön vannak, és ezek áthelyezése sok összetett lépést igényel” – teszi hozzá. “Mindent ki kell üríteni a fürdőszobában, át kell vezetni a víz- és szennyvízvezetékeket, és meg kell győződni arról, hogy minden csatlakozót megfelelően csatlakoztattak és lezártak.”

DiMartino azt ajánlja, hogy a kádat, a WC-t és a mosdót hagyd ott, ahol vannak, mert “ki lehet cserélni őket korszerűbb modellekre, de ha egyszer elkezded elképzelni, hogy a WC ott legyen, ahol a mosdó volt, mindenképp keress fel egy szakembert.”

Képességeid túlbecsülése

Bár sok olyan fürdőszobai projekt van, amelyet te is el tudsz végezni, Wynter óva int attól, hogy megpróbáld megoldani a fürdőszobai vízvezeték-szerelés feladatát. “Sok barkácsoló túlbecsüli a képességeit és alábecsüli a nehézségeket, gyakran életveszélyes területekre merészkedik” – mondja. “A vízvezetékcsövek vagy lefolyók áthelyezésének kísérlete komoly dolog, mivel a csatornagázokat megfelelően kell elvezetni a véletlen mérgezés elkerülése érdekében.” DiMartino egyetért azzal, hogy sokkal egyszerűbb és kevésbé kockázatos felbérelni egy vízvezeték-szerelőt néhány napos munkára, mint néhány hétig egyedül próbálkozni – és lehet, hogy végül úgyis vízvezeték-szerelőt kell hívni egy sürgős javításhoz.

A falra szerelt csaptelepek tervezésének elmulasztása

A falra szerelt csaptelepek gyönyörűek, és helyet is spórolnak – ami egy kisebb fürdőszobában létfontosságú. Goli Karimi, a CarbonShack tervezési igazgatója azonban arra figyelmeztet, hogy a megfelelő tervezés elmulasztása azt eredményezheti, hogy a kifolyó túl magasra vagy túl alacsonyra kerül. “Gondosan meg kell határozni a kifolyócső csúcsától (ahol a víz kijön) a mosdókagyló tetejéhez viszonyított távolságot, és nem feltétlenül a falban lévő durva szelepek középvonalát”.

A munkalap túl magasra állítása a mosdókagylóhoz képest

Ha edényes mosdókagylód lesz, ne legyen túl magasan a munkalap, amire kerülni fog a mosdó. “A fürdőszobai munkalapok magassága manapság magasabb, mint hagyományosan szokott lenni – gyakran 34-36″, ami tökéletesen megfelel a beépíthető mosdókhoz” – mondja Pallrand. De egy edényes mosdókagyló esetében a pultnak alacsonyabbnak kell lennie. “Nincs annál rosszabb, mint amikor a víz lefolyik a karunkon és a padlóra folyik, miközben megpróbáljuk megmosni a kezünket vagy az arcunkat.”

Spórolás a zuhanyzó padlójának részletein

A görbület nélküli zuhanyzók manapság nagyon divatosak, de Veronica Solomon – a texasi Katyban található Casa Vilora Interiors ügyvezető igazgatója és vezető belsőépítész – szerint a legtöbb barkácsoló nem végez elég kutatást arról, hogyan kell megfelelően telepíteni őket. “Nagyon egyszerűnek tűnik a telepítésük, de figyelembe kell venni a zuhanyzó méretét, a lefolyó kiválasztását és elhelyezését, az aljzat megfelelő előkészítését, a zuhanyzó padlójának lejtését, sőt még a zuhanyrózsa elhelyezését is” – mondja.

Sophia Shibles a Sophia Shibles Interiors-tól a Rhode Island-i Providence-ből arra figyelmeztet, hogy a fürdőszobai padlók általában nedvesek és csúszósak. “Ha kisgyerekek vagy idősebb felnőttek fogják használni a fürdőszobát, a gondos mérlegelés biztonságosabb kialakításhoz vezet”. Azt ajánlja, hogy vásárlás előtt ellenőrizze a csempén található DCOF (dinamikus súrlódási együttható) értéket. “Ennek 0,42-nél kisebbnek kell lennie minden olyan fürdőszobában, ahol zuhanyzó vagy kád van”.

Rossz festék kiválasztása

A fürdőszobai festék kiválasztásakor hiba, ha csak a színt vesszük figyelembe. DiMartino ragaszkodik ahhoz, hogy a kivitelezés ugyanolyan fontos. Ahogy tovább részletezi: “A sima és matt festékek a remekül elfedik a hibákat, míg a fél- és magasfényű felületeket általában a szegélyek és díszlécek esetében használják”. DiMartino a tojáshéjfestéket ajánlja a fürdőszobában a boldog középútként, hozzátéve, hogy “mivel több akrilt tartalmaz, mint a sima és matt felületű festékek, nagyszerűen taszítja a nedvességet – de nem olyan fényes, hogy elnyomja a falakat”. DiMartino másik profi tippje erre a felületre vonatkozóan az egy csapásra történő festés. “A falakat a lábazattól a mennyezetig egy mozdulattal fesd le, különben a festék foltosnak fog tűnni” – teszi hozzá.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]