[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.17.3″ global_colors_info=”{}”]

Lehet, hogy a konyhát úgy szeretnéd felújítani, hogy az otthon központja legyen, de az álomfürdőszoba egészen más célt szolgál. A konyha összehoz mindenkit, a fürdőszoba azonban egy olyan visszavonulási hely a rohanó hétköznapokból, ahol élvezheted a szükséges időt. Akár pihenni szeretnél egyet a hosszú nap végén, akár egy kis nyugalomra és csendre vágyik, a megfelelő fürdőszoba mindkettőre alkalmas.

A fürdőszoba felújítása azonban, bár izgalmas, összetettebb, mint az otthonod néhány más helyiségének átalakítása. Ha segítségre van szüksége, bármilyen típusú felújítási projektnél érdemes megkeresned a rossz vállalkozó figyelmeztető jeleit. Ezen túlmenően azonban vannak bizonyos hibák, amelyeket el kell kerülnöd a fürdőszoba felújítása során.

Az előre tervezés elmulasztása

Néhány projekt nem igényel sok gondolkodást és tervezést, de a fürdőszoba nem tartozik ezek közé. “Felébredhetsz szombat reggel, és eldöntheted, hogy kifested a hálószobádat vagy az étkeződet, és sikerrel jársz, de ugyanez nem igaz egy fürdőszobaprojektre” – magyarázza Jeff Andrews, a Los Angeles-i Jeff Andrews Designtól. “Jól kell ismernie a vízvezeték- és az elektromos hálózatot, értenie kell a különböző padlóburkolatokat és a különböző felületű anyagokat… Még néhány festékréteg is problémákat okozhat, ha nincs jó szellőzés.”. Tehát, át kell gondolnod ezeket a tényezőket és még többet is, mielőtt belevágsz a fürdőszoba felújításába.

Stephen Pallrand, a Los Angeles-i CarbonShack alapítója azt javasolja, hogy szánjunk időt – és ha a költségvetés engedi, béreljünk fel megfelelő szakembereket – egy igazán jó, alaposan átgondolt alaprajz elkészítésére. “Nagyon trükkös lehet úgy elhelyezni az összes különböző elemet, amit be akarsz építeni az új fürdőszobádba, hogy (1) legyen értelme, (2) jól nézzen ki, (3) megfelelően működjön, és (4) megfeleljen a területed építési szabályainak”. Pallrand azt javasolja, hogy annyi különböző tervet készíts a fürdőszoba elrendezéséről, amennyire csak szükséged van, hogy biztos lehess benne, hogy mindent figyelembe vettél. “Ha már a projekt elején beleteszed ezt a többletmunkát, akkor a későbbiekben elkerülheted a nem kívánt, nem szándékos következményeket” – mondja.

Nem vizualizálod, hogyan fog kinézni a tervezés

A technológia még könnyebbé tette a fürdőszoba-felújítás teljes körű megtervezését, és bizonyára hiba lenne nem kihasználni a rendelkezésére álló digitális eszközöket. “Évekkel ezelőtt ez egy kicsit a vakhit dolga volt, mert voltak rajzok, anyagminták és így tovább, de sok mindent a képzeletre bíztak azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a szoba” – mondja Mark Cutler, a CutlerSchulze Los Angeles-i cég társalapítója. “Most már lehetőséged van szinte fotórealisztikus tervek készítésére, amelyek a tervezés minden részletét megmutatják.” Cutler elismeri, hogy néhány ilyen terv “nem kevés pénzbe” kerül. Azt mondja azonban, hogy végül számtalan órát és több ezer dollárt takaríthatsz meg velük.

A szekeret a ló elé helyezed

Érthető, hogy a befejezésekre szeretnél összpontosítani. Charmaine Wynter, a texasi Southlake-ben található Charmaine Wynter Interiors tervezője azonban arra figyelmeztet, hogy hiba lenne kevesebb figyelmet és energiát fordítani a felújítás kevésbé csillogó részeire. “Az emberek például gyakran hosszasan kutatják a fugázóhabarcs színét, de nem veszik figyelembe, hogy a csempe csiszolt vagy nem csiszolt fugázóhabarcsot igényel-e, vagy hogy a fugázóhabarcsot tömítettnek kell-e lennie a tömítetlenhez képest.” Wynter arra is rámutat, hogy órákat lehet eltölteni a tökéletes csempe keresésével, de aztán nem lehet meghatározni, hogy mennyi hely szükséges az egyes csempék között a megfelelő tapadáshoz és a repedéseknek való ellenálláshoz. “Lényegében a barkácsolók gyakran a szekeret a ló elé helyezik, vagy az esztétikát a funkció elé” – mondja.

A költségvetés alábecsülése vagy elpazarlása

Minden felújítási projektnél hajlamosak vagyunk alábecsülni a költségvetést. Cutler azonban megjegyzi, hogy ez különösen gyakori probléma a fürdőszobák esetében. “A kő, a csempe és a vízvezeték ára lehet, hogy csak a fürdőszobai összköltség egyharmadát vagy negyedét teszi ki” – mondja. “A szerelés és az építés munkadíja végül mindig sokkal magasabb, mint azt az emberek gondolnák, és hatalmas hiba megpróbálni spórolni, mert a végén szivárgás lehet a falban vagy penészesedés a csempe mögött.”
A költségvetés alulbecslésén túl Cutler úgy véli, hogy néhány is elragadtatják magukat a különböző lehetőségekkel: “Mindannyian voltunk már ott a vízvezeték bemutatóteremben, és néztük azokat a csodálatos lehetőségeket: Testpermet, gőz, fűtött padló, sőt, még beszélő WC-k is, de mindnek ára van.” És néha hajlamosak vagyunk arra, hogy elszórjuk a költségvetésünket ezekre a funkciókra, és végül néhány hónappal később nem használjuk őket. “Mielőtt elköteleznéd magad ezek mellett a játékok mellett, tegyél néhány látogatást a csúcskategóriás fürdőkben, és próbálj ki néhányat, hogy lásd illeszkedik-e életmódodba az adott kiegészítő.” – tanácsolja Cutler.

Belezúgni a legújabb és legnagyszerűbb újdonságokba

Minden évben új, menő fürdőszobai funkciók és kütyük jelennek meg a piacon. Cutler rámutat, hogy a fürdőszoba átalakítása az egyik legdrágább projekt, ezért érdemes arra koncentrálni, hogy minél időtállóbb legyen. Ahogy tovább magyarázza: “A mi ökölszabályunk az, hogy a nagyobb, tartósabb elemeket tegyük klasszikusabbá, majd a könnyebben cserélhető dolgokkal – gondoljunk a tapétákra, lámpatestekre – tegyük trendibbé.” Ez lehetővé teszi, hogy olyan fürdőszobád legyen, amelyet még körülbelül öt évig nem kell újra átalakítani.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]