Így kerüld el a leggyakoribb hibákat a fürdőszoba felújítás során

A fürdőszoba felújítás nagy befektetés. Jelentős időt, életenergiát és pénzt kíván. Nem véletlen halogatjuk az utolsó pillanatig. Viszont, ha végre belevágtunk, nem érdemes kapkodni vele és tervezés nélkül, divathullámokra felülve megpróbálni gyorsan túllenni rajta, mert elhamarkodott döntéseink eredményét évtizedeken át nézzük majd, naponta többször.


A vágyak és a lehetőségek összeegyeztetése nem kis feladat. Az első Pinterest fotó mentése és a burkolatok beszerzése, illetve a megfelelő kivitelező megtalálása sem kis kihívás, de még ezen sarokpontok között is sok buktató van. Cikkünkkel abban igyekszünk neked segíteni, hogy e legnehezebb és legköltségesebb lakberendezési projekted során elkerülhesd a leggyakoribb hibákat, és fürdőszobád a felújítás végén trendi, praktikus, és szerethető legyen számodra.

Lássuk a leggyakoribb hibákat:

1. Nincs megfelelő tervezés

Az egyik legnagyobb hiba a fürdőszoba felújítás során az, ha nincs megfelelő tervezés. Sokan nekiállnak a felújításnak anélkül, hogy előre átgondolnák, mit is szeretnének elérni. Pedig már a fent említett fotók gyűjtése vagy egy hányaveti, kézzel készült látványterv is sokat segíthet abban, hogy kiderüljön, mire vágyunk és milyen lehetőségeket rejt magában az a néhány négyzetméter, ami a fürdőszobánk lesz. A tervezés során figyelembe kell vennünk az igényeinket (kádban fürdeni vagy zuhanyozni szeretnénk), a funkcionalitást (hol van víz és áram a mosógépnek) és az esztétikát is (milyen színeket kedvelünk, és mi az, ami időtálló egy fürdőszobában). Ha részletes tervet készítünk és azt szakértőknek is megmutatjuk, tanácsaikat figyelembe vesszük, akkor elkerülhetjük a későbbi problémákat és meglepetéseket.

2. Nem megfelelő anyagok használata

A fürdőszoba olyan helyiség, ahol a nedvesség és a pára mindennapos vendég. Ezért különösen fontos a megfelelő anyagok kiválasztása a padló- és falburkolatokhoz, a fürdőszoba bútorokhoz és az egyéb kiegészítőkhöz. Elsőre gazdaságos ötletnek tűnhet egy gyengébb minőségű csaptelep, de ha valahol, akkor az a fürdőben megbosszulja magát, a napi igénybevétel gyorsan kikezdheti. Ne spóroljunk a minőségen, mert hosszú távon ezek az anyagok jelentősen meghatározzák a fürdőszoba tartósságát, tisztántarthatóságát és karbantarthatóságát.

3. A világítástervezés elnagyolása

A világítást sokan alábecsülik a fürdőszoba tervezésekor. Pedig a megfelelő világítás létfontosságú a fürdőszobában, ahol sminkelünk, borotválkozunk, sőt, akár a kádban ülve olvasni is szeretünk. Ezért érdemes szabályozható, dekoratív, kis fogyasztású LED-es lámpákat tenni a helyiségbe. Illetve, ha van rá mód, akkor minél több ablakot is tervezzünk a fürdőszobára, mert a természetes fény páratlan hangulatot ad a reggeleinkhez.

4. A divat túlzó követése

Bár a divatos trendek izgalmasak lehetnek, ne feledkezzünk meg arról, hogy a fürdőszobának hosszú távon is meg kell felelnie az igényeinknek. Az extrém divatos színek és minták gyorsan kimennek a divatból, és nem biztos, hogy hosszú távon élvezni fogjuk őket. Inkább válasszunk időtálló és klasszikus dizájnt, és a divatos elemeket használjuk kiegészítőként. A színes szőnyegek, a különleges anyagból készült tárolók, egy formatervezett tükör feldobja a meleg, földszerű árnyalatokat is, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy két év múlva kicsit frissítsünk az összképen, bontás nélkül.

5. Nem megfelelő tárolás

A fürdőszobában számtalan apró tárgyat tárolunk a tisztálkodó szerektől kezdve a törölközőkön át a tisztítószerekig. Ha nem tervezünk elég tárolót, a fürdőszoba könnyen rendetlenné és zsúfolttá válhat. Fontoljuk meg a beépített szekrények vagy polcok használatát a praktikus tárolás érdekében. Használjuk ki a mosdó alatti, WC feletti hol tereket is, hogy minél kevesebb bazár legyen elől.

6. Túlzott elvárások

A vágyainkat és a lehetőségeinket érdemes még az anyagok beszerzése előtt realizálni. Előfordulhat, hogy bármennyire is szeretnénk külön kádat és zuhanyzót is, a helyiség mérete ezt nem teszi lehetővé. Érdemes minél több fürdőszoba szalonba ellátogatni ihletért, illetve arra is időt szánni, hogy az interneten felkutassuk a legújabb ötleteket. Ma már remek megoldások vannak arra is, hogy kettő az egyben funkciós zuhanykádunk legyen. A túlzott elvárások vagy a lehetőségek ismeretének hiánya idő- és pénzrabló, sőt frusztráló is. Ne feledjük, a reális célok és költségvetés segítenek elkerülni a felesleges stresszt és csalódást.

Elsőre jó megoldások

A fürdőszoba felújítása nagyszerű lehetőség arra, hogy az otthonunk egyik legfontosabb helyiségét a saját ízlésünk és igényeink szerint alakítsuk át. Azonban a hibák elkerülése érdekében fontos a megfelelő tervezés, anyagok kiválasztása, világítás és tárolási lehetőségek megfontolása.

Bízunk benne, hogy fenti tanácsaink segítenek abban, hogy kisebb fejfájásokkal megúszd a fürdőszoba felújítást, és jól dönts, amikor a választási lehetőségek sorjáznak előtted.

Mi, az Újfürdő csapata a tervezéstől az anyagbeszerzésen át a kivitelezésig, mindenben tudunk segíteni.

Ha szeretnéd, hogy minden egy kézben legyen és elsőre jó megoldások szülessenek a fürdődben, keress bennünket!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!