[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.6″][et_pb_row _builder_version=”4.0.6″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.0.6″][et_pb_text admin_label=”Zuhanyzó, fürdőkád, vagy mindkettő? 6 kérdés a vásárlás előtt Kis fürdőszobák tervezésénél a döntés sokak számára nehéz. A véglegesítésnél viszont a legjobb, ha álmait követi, és engedi, hogy csapatunk segítségével a fürdőszobára szánt pár négyzetméterből is a legtöbbet hozzuk ki. Segítünk meghozni a döntést! Gondolja át az alábbi 6 kérdést, hogy ne kelljen lemondania a tökéletes fürdőszobáról:” _builder_version=”4.0.8″ hover_enabled=”0″]

A tökéletes színek megtalálása mindig kérdéseket vet fel: Hogyan hatnak az egyes színek? Mely árnyalatoknál lehetünk bátrak – melyeknél legyünk inkább visszafogottak? És egyáltalán: Tulajdonképpen melyik szín a megfelelő?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.0.6″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.0.6″][et_pb_text _builder_version=”4.0.8″ hover_enabled=”0″]

  1. Az Ön színei

Válasszon olyan színeket, amelyek tetszenek és Önre is jó hatással is vannak

A narancsszínű vagy sárga helyiségek például egyeseknél izgatottságot idéznek elő, míg másokat agresszívvé tesznek. A színek kiválasztásánál figyelje meg, az adott szín milyen hatást vált ki Önből.

  1. Ne ragaszkodjon kedvenc színeihez

Csak azért, mert egy szín tetszik Önnek, még nem feltétlenül illik konyhájába vagy fürdőszobájába. Van olyan, hogy egy szín remekül néz ki falon, míg egy másik szín inkább a többi szín kiemelésére alkalmas, például egy kiegészítő színeként. Legyen nyitott, és azoknak a színeknek is adjon esélyt, amelyek első pillantásra esetleg nem tetszenek Önnek.

  1. A színek hatására nagyon alaposan ügyeljen

Nem minden sárga élénk, és nem minden vörös van tele energiával, éppen úgy, ahogy minden kék sem nyugtató. Így például egy sápadt rózsaszín ugyanúgy a „vörös” árnyalataihoz tartozik, mint a rikító vörös – hatása minden térben más és más. A „meleg” és „hideg” színek felosztása sem annyira egyértelmű, mint gondolnánk. A kéknek például vannak meleg és hideg árnyalatai is. A vörös és sárga spektrumán belül is különféle fokozatok vannak.

Az irányelvek nagy vonalakban:

Meleg árnyalatok (élénkítőleg hatnak az érzékeinkre, ideálisak a “közös” helyiségekbe, például a nappaliba, az étkezőbe, a konyhába): vörös, narancsszín, sárga, a föld színei

Hideg árnyalatok (nyugtatóan hatnak, ideális a “privát” helyiségekbe, például az irodába, a hálószobába, a fürdőszobába vagy a gyerekszobába): kék, türkiz, zöld

Semleges: fehér, szürke, bézs, krémszín.

  1. Kísérletezzen nyugodtan!

A legtöbb falért ugyanis kár lenne, ha fehér maradna. Ez nem jelenti azt, hogy mindent tarkára kell festeni, de érdemes a színeknek adni egy esélyt. Mielőtt egy helyiséget átalakít, próbáljon ki többféle színt is: például próbaképpen egy falat lefesthet egy bizonyos színnel, vagy színmintákat helyezhet fel a falra.

  1. Ne féljen attól, hogy a fal élénk színű

A konyha és a fürdőszoba esetében a szekrényeknek, tükröknek vagy csempéknek köszönhetően a falaknak nem túl sok hely marad. Nem kell tehát amiatt aggódnia, hogy egy erős szín túl dominánssá válhat. Épp ellenkezőleg: A faliszekrény stb. háttereként inkább keretnek tűnik, amely előtt egy szép darab igazán különleges hatást nyújthat.

  1. A kísérletezésnek is szabjon határt!

Csak olyan felületeken és olyan tárgyakkal próbálkozzon, amelyeket később könnyen változtathat és átalakíthat – ilyen a fal, a függöny, vagy a kiegészítők és dekorációk. Ezzel szemben a hosszú életű darabokat, például a faliszekrényeket, munkalapokat, csempéket, kerámiákat vagy fürdőkádakat érdemes semleges színben választani.

  1. Hagyja a színeket mindenütt érvényesülni – a világítás területén is.

A festéktől eltérően a színes fény pillanatról pillanatra változhat. Így például automatikus fényvezérléssel a napszaknak megfelelően alakítható ki az adott alkalomhoz vagy helyzethez illő hangulat. És mindez 16 millió különféle színben!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]