[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_row _builder_version=”4.3.4″][et_pb_column _builder_version=”4.3.4″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.4″ hover_enabled=”0″]

Ha hiszed ha nem, egy luxus fürdőszoba lehet kicsi és nagy is egyaránt, hiszen ez főleg attól függ, hogy milyen berendezési tárgyakat helyezel el benne. Minden fürdőszoba kulcsfontosságú eleme a zuhanyzó, hiszen ez az ami a fürdőszobát egy olyan hellyé varázsolja, ahol ki tudsz kapcsolódni, vagy olyanná, amit gyűlölsz.

Ugyan vannak olyan egyszerű technikák, amikkel fejlesztheted a zuhanyzódat, sokszor nem ez az, amire szükséged van. Egy új zuhanyzó az, amire szükséged lehet ahhoz, hogy a legtöbbet kihozd a helyiségedből. Ha azon gondolkozol, hogy átalakítod a fürdőszobát, akkor ezt a tényezőt nem szabad figyelmen kívül hagynod. Ideje megtalálni a te fürdőszobádba illő zuhanyzót, legyen szó akár zuhanyfülkéről vagy zuhanykádról.

Zuhanyfülkék

Ha az átalakításod célja az, hogy helyet spórolj, vagy csak szeretnél egy új divatos kiegészítőt a fürdőszobába, akkor egy zuhanykabin tökéletes választás lehet. Kis fürdőszobákban ez a helytakarékosság egyik legjobb módja, ha nincs igazából szükséged kádra, ráadásul rendkívül sok lehetőség közül választhatsz, hogy hogyan szeretnéd őket átalakítani. A zuhanykabinokhoz gyakran üvegajtó társul, nem pedig zuhanyfüggöny, de rengeteg más egyedi opció is rendelkezésedre áll, ezért biztos fogsz olyat találni, ami a stílusodhoz illik.

Ajtóval ellátott zuhanyfülkék

Ugyan a legtöbb zuhanykabinnak fan ajtaja, sokan úgy döntenek, hogy inkább csak egy elválasztó falat szeretnének. Ez a fal lehet részleges, agy teljes, annak érdekében hogy megakadályozza a víz zuhanyzón kívüli terjedését. Míg néhány fal egyenes, vannak olyanok amelyekbe van egy kis hullám, ezzel egyedi hangulatot kölcsönözve a térnek.

Üléssel ellátott zuhanyfülkék

A zuhanykabinnak van egy olyan nagy előnye is, hogy akár ülést is bele lehet építeni. Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik akadálymentességet igényelnek, vagy egyszerűen csak pihenni szeretnének kicsit a zuhany alatt.

Zuhanykád

A zuhanykabin akkora helyet foglal el, ami pont ideális egy kicsi fürdőszobához, azonban a zuhanykád is nagyon hasznos lehet. A zuhanykádak a legnépszerűbbek a háztulajdonosok között, főleg akkor, ha kisgyermek is van a családban. Ha ezt választod, biztos hogy mindkét dologból a legjobbat kapod.

A zuhanykádak általában a falhoz vannak szerelve és különböző méretben készülnek, szóval könnyű dolog van megtalálni az ízlésednek és fürdőszobádnak megfelelőt.

Szabadon álló kád és zuhanykabin

Amikor eleganciára gondolsz, mit képzelsz el? Nagyon sokan egy klasszikus, lábakon álló kádat képzelünk el a szoba közepén. Egy ilyen káddal könnyen elérheted, hogy vintage hangulat uralkodjon a fürdőszobában, azonban trükkös lehet, ha zuhanyzóra is szükséged van. Sokan úgy döntenek, hogy egy kézi zuhanyfejet használnak, amit nem szerelnek fel. Azonban a legtöbb tulajdonos felszereli ezt a kád fölé, és az egészet egy zuhanyfüggönnyel zárja el, megőrizve ezzel a vintage kinézetet.

Sarokzuhany

Ha a legnagyobb problémád a fürdőszobában, a helytakarékosság, akkor a sarokzuhanyt neked találták ki. Gyakran a fürdőszobasarkok kihasználatlanul maradnak, azonban így biztos lehetsz benne, hogy minden felület hasznos szerepet kap a fürdőszobádban. A kicsi zuhanykabinok szinte minden fürdőszoba minden sarkába beépíthetőek. Ugyan kisebbek mint egy megszokott zuhanyfülke, de sokkal egyedibbek is. Mérettől függően elválaszthatod a fürdőszoba többi részétől egy ajtóval vagy szimplán egy zuhanyfüggönnyel.

Könnyen hozzáférhető zuhany

Manapság fontos, hogy a házunk sokoldalú legyen, h a hosszú élettartam és esetleg a későbbi értékesítés szempontjából. A háztulajdonosok ezért a legkönnyebben hozzáférhető zuhany megvalósítására törekednek. Ugyan a zuhanykádak nagyon szépek, gyakran nehéz megközelíteni őket. Gyakran a legkisebb sarok vagy emelkedő is akadályozhatja a család azon tagjait, akiknek már fontos a könnyű hozzáférhetőség. Az akadálymentes zuhanyzók sokféle méretben kaphatók, így bármilyen fürdőszobába be lehet őket illeszteni. Jó ötlet ilyen esetben átgondolni a kapaszkodók felhelyezését is.

Egy fürdőszobafelújítás során nagyon sok szempontot figyelembe kell venned. Legyen a zuhanyzó az egyik legfontosabb ezek közül. Vedd fontolóra a család igényeit, a hely méretét, határozd meg a szoba stílusát és hidd el, könnyen meg fogod találni a számodra tökéletes zuhanyzót.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]