A magas páratartalmú helyeken, mint a fürdőszoba rendszeresen megjelenik a penész, eltávolítása pedig még gyakrabban okoz gondot. Nem kell kétségbe esni, szerencsére van megoldás. A legtöbben a boltban kapható vegyszereket használják a kellemetlen gombatelepek ellen, de ez hosszantartó és csupán ideiglenes megoldás. Ez a kezelés tüneti, nem a probléma okát szünteti meg. Megosztunk Önnel 6 tippet, ami segít a penész legyőzésében.

 1.) Szellőztetés

A legolcsóbb és legegyszerűbb mód a gyakori szellőztetés, a pára könnyedén el tudja hagyni a szobát.

2.) Teafa-olaj

Fertőtlenítsen teafaolajjal! Természetes gombaölő szer, vízzel hígítva a fertőzött terület befújása után porrá változtatja a penészt. Szaga kellemetlen, használat után érdemes szellőztetni.

3.) Bórax

Bórax hasonlóképpen használandó, mint a teafaolaj. Rövidebb idő alatt hat és nincsen kellemetlen szaga.

4.) Szódabikarbóna

A szódabikarbóna vízzel sűrű masszát alkot, könnyű felvinni a gombás felületre.

5.) Ecet

Az ecet sokoldalúsága a penész esetében is kifizetődő. Rendkívüli hatékonysággal távolítja el a penészt bármilyen felületről. Nagyobb mértékű fertőzés esetén ajánlott 20 %-os ecetet választani.

6.) Páramentesítő

Ha a fent említett megoldások közül egyik se szimpatikus, a legkényelmesebb, viszont legköltségesebb megoldás egy páramentesítő készülék beszerzése. A berendezés napi több liter vizet képes magába szívni, ezzel megszűnik a magas páratartalom, többet nem lesz megfelelő élettér a penész számára.

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.