[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_row _builder_version=”4.3.4″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.4″]

Fürdőkád vásárlása esetén kiemelten fontos tényező a minőség kérdése, senki sem szeretné ha pár év múlva érzékelhető minőség romlást tapasztalna, ha a kád elszíneződne, elrepedne vagy kénytelen lenne kicserélni a nemrégiben vásárolt fürdőkádat.  

3 egyszerűen elvégezhető teszttel kiderítheted a fürdőkád valódi minőségét:

1. VALÓBAN MINŐSÉGI AKRILBÓL VAN A FÜRDŐKÁD?

A manapság gyártott fürdőkádak jelentős részét akrilból készítik, mert számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A zománcozott acél kádakkal szemben az akril nem rezonál, nem válik le róla idővel a zománc és fürdés közben sem ad le hőt.

Ugyanakkor az akril kádak esetében is oda kell figyelnünk, mert nem mindegy hogy minőségi, kopásálló szaniter akril kádat vagy silány ún. „ABS” akrilból készült kádat választunk. A kettő között az a különbség, hogy a szaniter akrilból készült kádak, 100%-ig akrilból készített, üvegszálakkal is megerősített akrillemezből készülnek. Míg a silányabb típust műanyagból gyártják, amit csak vékony akril réteggel vonnak körbe. Ezek a típusok nem elég merevek és idővel a vékony akril rétegük megrepedezik, innen pedig már rövid út vezet a kád berepedéséhez is.

A szaniter akril kádak tartósak, erősek és magas a kopásállóságuk. Ha hosszú évek után hajszálrepedéseket látnánk az akrilban vagy a kád sárgulását tapasztalnánk, a fürdőkád egyszerűen felpolirozható. Mivel ezek a fürdőkádak anyagukban teljesen akrilból készültek, nem fog róluk lekopni az akril réteg, ezért bátran javíthatóak rajtuk később a kisebb sérülések.

A kétféle akril megkülönböztetése nem könnyű feladat, mivel laikus szemmel teljesen egyformák.
Ezért bemutatjuk a legbiztosabb módszert:

1/3 Teszt – Hogyan különböztetem meg a két akril anyagot egymástól?

A megvásárolni kívánt fürdőkádat vizsgáljuk meg jó alaposan a kád peremének alsó részénél: itt látható a kád vastagsága és hogy hány rétegből tevődik össze. Ha egy vastag lemezből van a kád és az aljánál láthatóak az egymásra merőlegesen elhelyezett megerősítő üvegszálak, akkor valóban minőségi fürdőkáddal van dolgunk.  

2. MIÉRT NEM JÓ A SOK KRÉTAPOR?

A fürdőkádak fehérítéséhez gyakran krétaport használnak, ami önmagában nem jelent problémát, azonban sokat számít, mekkora mennyiségben alkalmazzák. Fontos hogy leendő fürdőkádunk csak kis mértékben tartalmazzon krétaport, csak annyit amennyi a fehér szín eléréséhez szükséges. Mert ha az akril közé jó adag krétaport kevernek, a fürdőkád anyaga is sokkal törékenyebbé válik.

2/3 Teszt – Krétaporos a kád?

Szerencsére a fürdőkádak krétapor mennyiségének tartalmát, egyszerűen le tudjuk ellenőrizni. Elég csak végig húzni a kezünket a fürdőkád belső felületén, és ha fehér lesz tőle a tenyerünk, akkor inkább gondoljuk meg a vásárlást.


3. GARANCIA, HÁNY ÉVRE ÉS MIRE VONATKOZIK?

A minőségi akril kádak harmadik ismérve a hosszú garanciaidő, minél hosszabb időre szól a garancia, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy valóban tartós a termék.

3/3 Teszt – Biztos, hogy jár a garancia?

Tájékozódjunk a garancia feltételeiről, mert vannak olyan gyártók ahol a garancia érvényesítésénél feltététel, a fürdőkád szakszerű beépítéséhez szükséges elemek megvásárlása is, tipikusan ilyen példa a fürdőkádhoz tartozó kádláb megvétele.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]