[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default”]

A fürdőszobai biztonság komolyan vétele megakadályozhat egy rossz esést vagy sérülést. A víz és a csúszós felületek a fürdőszobát az egyik legveszélyesebb szobává teszik, azonban ha megfogadod ezeket a tippeket, akkor elbúcsúzhatsz a fürdőszobai balesetektől.

1. Csúszásgátlás

A vizes helyiségekben elengedhetetlen, hogy a lábunk jól tapadjon a padlóhoz. Első lépésként ne sima, fényes csempéket válassz a fürdőszobád padlójának. A fugázó vonalak növelik a tapadást, így általában a kisebb elemekből álló padlólap a legjobb, különösen zuhany alatt. Vannak nagyobb kő- vagy kerámia padlólapok is, amelyeket egy kis extra szemcsével terveztek, így ezek szintén biztonságos megoldást jelentenek. A zuhanyzón kívül pedig minden szőnyegnek gumírozott, csúszásbiztos hátoldallal kell rendelkeznie. Továbbá ne válassz éles szélekkel vagy hegyekkel ellátott zuhanyzókat, amelyek komoly sérüléseket okoznának, ha nekik esik valaki.

2. Kapaszkodás

A fogantyúk felszerelése a zuhanyzóban és a fürdőkád mellett mindenkinek jó ötlet, de különösen fontos a 65 éves és idősebb felnőttek számára. A WC melletti kapaszkodó nagy segítség azoknak, akinek már nehezebben megy a felállás.

3.Meleg víz

Sok vízmelegítő 140 fokra van állítva, ez a hőmérséklet azonban másodpercek alatt megégetheti a finom bőrt. Csökkentheted az égési sérülések kockázatát, ha a vízmelegítőt 120 fokra állítod. Ha építkezel fontold meg hogy beszerelsz egy forrázásgátló szelepet a kádhoz és a zuhanyzóhoz. A szelepeknek két típusa van: termosztatikus (amely érzékeli a hőmérsékletet) és nyomáskiegyenlített (amely érzékeli a nyomásváltozásokat).

4.Részletek

Ha új zuhanyzót tervezel, fontold meg a zuhanypad beépítését. Ne csak azért, hogy a felhasználók ülhessenek, hanem hogy ne essenek el például a lábuk borotválása közben. A küszöb minimálisra csökkentése a zuhanyzóban fontos része az akadálymentes fürdőszoba kialakításának. Keress egy zuhanytálcát, amely egy szintben van a padlóval, így könnyítve a be és kiszállást!

5.Gyerekek

Ha kisgyermekeid vannak (vagy valakinek a rokonságban, barátok között), zárd el a gyógyszereket és tisztítószereket, és szerelj be biztonsági eszközöket, például WC-zárakat és kádfúvókákat. Mindenekelőtt azonban soha ne hagyj kisgyermeket felügyelet nélkül a fürdőben vagy a zuhanyzóban. A gyerekek percek alatt megfulladhatnak akár 1-2 hüvelyk vízben is. Bőrük érzékenyebb az égési sérülésekre, mint a felnőttek bőre, ezért fokozottan figyeljünk oda rájuk!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]