[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Valószínűleg a hajmosás nem egy olyan dolog, amin az évek során sokat gondoltál. Persze, talán egy kicsit utánanéztél, hogy milyen sampon és a kondicionáló való neked, de valószínűleg nem töltöttél sok időt azzal, hogy elgondolkodj azon, hogy valóban helyesen mosod-e a hajad. Mert bizony a hajmosásnak is vannak szabályai.

Mik tehát a helyes hajmosási lépések?

1. Alaposan nedvesítsd be a hajad

Ne ugorj bele azonnal a sampon felvitelébe. Ehelyett hagyd, hogy a hajad teljesen átnedvesedjen. Attól függően, hogy milyen vastag vagy sűrű a hajad, ez hosszabb ideig tarthat, mint gondolnád. Ezért legalább 1 percig hagyd, hogy a víz átfolyjon a fejeden, majd futtasd végig az ujjaidat a hajadon, hogy meggyőződj arról, hogy az egész hajad (még a végei is) teljesen nedvesek. Ha hagyod, hogy a hajad teljesen átnedvesedjen a langyos vízzel, az segít megnyitni a kutikulákat, így a hajad később könnyebben felszívja a kondicionálót.

2. Vidd fel a sampont

Ne feledd! Fontos, hogy a hajtípusodnak megfelelő sampont válassz. Arra is ügyelned kell, hogy a hajad hosszának megfelelő mennyiségű sampont használj – ne túl sokat (akkor nem biztos, hogy az egészet alaposan ki tudod öblíteni) és ne túl keveset (akkor a hajad nem tisztul meg alaposan). Ha rövid a hajad, törekedj arra, hogy egy ötcentes nagyságú adag sampont használj. Vállhosszú haj esetén gondolkodj negyedrész nagyságúban. Ha hosszú hajad van, akkor annyi sampont kell kinyomnod, hogy nagyjából ellepje a tenyeredet.

Mielőtt a sampont a hajadra kened, keverd össze egy kis vízzel a tenyeredben. Így csökkented a sampon közvetlen hatását a fejbőrödre, és csökkented a termékfogyasztást is. Ezután ügyelj arra, hogy a sampont az egész fejbőrödre és a hajkoronádra vidd fel. A hajvégeken nincs szükséged sok samponra (ha van egyáltalán).

3. Kíméld a fejbőröd

Könnyű kísértésbe esni, hogy a körmöddel beletúrj és “fellazítsd” a fejbőrödön lévő lerakódásokat, de ez nagyon rossz ötlet. Ehelyett szánj időt arra, hogy köröm nélkül, gyengéd nyomással masszírozd a fejbőrödet, körülbelül 3 percig. Törekedjen ugyanolyan nyomásra, mint amilyet a fodrász használ, amikor hajat mos, és fejbőrmasszázst ad.

4. Alaposan öblítsd le

Tölts 1-2 percet a hajad öblítésével, hogy biztosan ne maradjon benne sampon. Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy véletlenül sampont hagynak a hajukban, ami a fejbőr hámlásához vezethet. Ha száraz a hajad, érdemes kipróbálnod a hideg vízzel való öblítést, mert így a haj erősebb és egészségesebb marad. A hideg víz nem szárítja ki a haj faggyúrétegét, ami egy természetes zsíros gát, amely védi a hajadat és erősen tartja azt.

5. Alkalmazz kondicionálót

Nem kell kondicionálót kenned a fejbőrödre – az ugyanis zsírossá teheti a hajadat. Ehelyett a hajszálaid közepétől a hajvégekig vidd fel a kondicionálót. Ezután hagyd hatni az ajánlott ideig (általában a flakonon található). Egyes kondicionálóknak 2-3 percig, míg másoknak 5-7 percig kell. Ha ennyi ideig hagyod hatni, akkor a hajad megpuhul és kisimul, és fényesebb lesz, miután megszáradt. Amíg a kondicionálót hagyod beszívódni, egy széles fogú fésűvel kibogozhatod a hajad, ha szeretnéd.

6. Öblítsd ki újra

Csakúgy, mint a samponnál, győződj meg róla, hogy mindent kiszedsz.

7. Szárítsd meg

Miután kijöttél a zuhany alól, törölközővel szárítsd meg a hajad. Ügyelj arra, hogy dörzsölés helyett inkább nyomkodd vagy tapogasd szárazra a hajad. Ha teheted, használj mikroszálas törülközőt vagy egy régi pólót a hajszárításhoz. Minél durvább az anyagszál, annál nagyobb kárt okozhat a hajadban.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]