[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Egy hosszú nap után nincs is jobb egy alapos zuhanyzásnál. De ha a gyenge víznyomás és a szabálytalan vízsugárzás megakadályozza, hogy lemosd a gondjaidat, akkor itt az ideje, hogy alaposan megtisztítsd a zuhanyrózsát.

Ha felfedezed, hogy a tisztításra szánt dolog maga is piszkos, az olyan, mintha egy penészes vizes palackból ittál volna. Ráadásul a zuhanyfej egyike azoknak a készülékeknek, amelyeket gyakran öntisztítónak tekintünk. Könnyű elfelejteni ennek tisztítását, amikor olyan nagy feltűnést keltő dolgok, mint a WC vagy a mosdó tisztításával vagy elfoglalva. A zuhanyfej azonban ugyanannyi figyelmet érdemel, mint sok más problémásabb terület a fürdőszobában.

Miért kell tisztítani a zuhanyrózsát

Bár a zuhanyfejek nem szennyezettek, mégis áldozatul eshetnek a penésznek, az ásványi anyaglerakódásoknak, sőt, még a baktériumoknak is. Ha pedig olyan területen élsz, ahol kemény a víz, szinte biztosan észreveszed, amikor az ásványi lerakódások, például a vízkő felhalmozódnak, és eltömíthetik a zuhanyfej lyukait.

Mikor kell tisztítani a zuhanyrózsát

A források eltérőek azzal kapcsolatban, hogy milyen rendszeresen kell tisztítani a zuhanyfejet, de az interneten az általános konszenzus szerint havonta körülbelül egyszer kell használni a következő áztatási módszert.

Onnan tudhatod, hogy ideje megtisztítani a zuhanyfejet, hogy jelentősen gyengül vagy szórványos a víznyomás, ami a fentiekben leírt típusú felhalmozódások miatt lehet.

Mire van szükség a zuhanyfej tisztításához

Ha le tudod venni a zuhanyfejet

A zuhanyfej teljes kiszerelése a legegyszerűbb módja annak, hogy alaposan kitisztítsd. A következőkre lesz szükséged:

 • 4 csésze ecet (vagy annyi, hogy a zuhanyfej alámerüljön)
 • 1/2 csésze szódabikarbóna (opcionális)
 • 1 csésze víz
 • egy nagy tartály vagy kád
 • egy fogkefe vagy valamilyen súrolókefe

Lépések:

 1. 1. Vedd le a zuhanyfejet. Sokan kézzel lecsavarják, de lehet, hogy szükséged lesz egy csavarkulcsra, hogy meglazítsd.
 2. 2. Öntsd az ecetet, a szódabikarbónát (opcionális) és a vizet egy nagy tartályba vagy kádba.
 3. 3. Merítsd alá teljesen a zuhanyfejet.
 4. 4. Áztasd be. Az, hogy mennyi ideig áztasd, attól függ, hogy milyen mély tisztításra van szükség. Nyugodtan hagyhatod egész éjszakára, de egy-két óra is megteszi a hatását.
 5. 5. Az áztatás után tisztítsa meg a maradék lerakódásokat fogkefével vagy súrolókefével.
 6. 6. Öblítsd le a zuhanyfejet, hogy lemosd a felesleges ecetet. Hagyd, hogy a víz teljesen átfolyjon rajta, így nem fogsz végül ecettel zuhanyozni, ha újra csatlakoztatja a zuhanyfejet.
 7. 7. Töröld le egy puha ronggyal. A maradék ecetes keveréket nyugodtan leöntheted a lefolyóba.
 8. 8. Csatlakoztasd vissza a zuhanyfejet a fő szerelvényhez. Addig járasd a zuhanyt, amíg az ecetszag elillan.

Ha nem tudod levenni a zuhanyfejet

A zuhanyrózsát akkor is beáztathatod, ha nem tudod levenni, de a fent felsoroltakon kívül a következő anyagokra is szükséged lesz:

 • Nagy műanyag zacskó (amely elfér a zuhanyfej körül)
 • Gumiszalagok

Lépések:

Ha nem tudod leszedni a zuhanyrózsát, akkor is beáztathatod egy műanyag zacskón keresztül.

 1. Készíts elő néhány gumiszalagot a zuhanyfej alja köré.
 2. Öntsd az ecetet, a szódabikarbónát és a vizet egy nagy műanyag zacskóba. Győződj meg róla, hogy a zacskó elég nagy ahhoz, hogy ne folyjon túl, miután a zuhanyfej alámerült.
 3. Rögzítsd a zacskót a zuhanyfej köré, és győződj meg róla, hogy az teljesen a víz alá merült. Használd a már meglévő gumiszalagokat a zsák rögzítéséhez.
 4. Kövesse a fentebb vázolt négyes-hetes lépéseket.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.13.0″ global_colors_info=”{}”]Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.
[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″ global_colors_info=”{}”][caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]