+36 (1) 443 3580 info@ujfurdo.hu

Lakásfelújításra
50%-os visszatérítés

Előfinanszírozás

Az Otthonfelújítási támogatással a költségek felét, maximum 3 millió forintot lehet elszámolni, de ennél kisebb összeg is kérhető. Anyagköltségre és munkadíjra egyaránt fordítható az összeg fele-fele arányban. Szerződést kell kötni, majd gyűjteni kell a felújítás során a számlákat. Azaz a felújítás költségeit mindenki előzetesen 100%-ban megfinanszírozza. Ehhez igényelhet szabad felhasználású hitelt vagy áruhitelt szükség esetén.

Termékbeszerzés, felújítás

Az Otthonfelújítási támogatás elszámolható mindenre, ami klasszikusan egy otthon felújításánál adódik. Kültéri- és beltéri munkákat is el lehet számolni. Ez lehet például:
fürdőszoba felújítása, közműbekötés, fűtési rendszer, új kazán/bojler beszerzése külső-belső szigetelés, festés-mázolás, asztalos munkák. A megrendelt termékeket Ön átveszi, a felújítást a szakemberek elvégzik, a számlákat 100%-ban kifizeti, amennyiben a teljesítés rendben van.

Elszámolás, visszatérítés

Az összegyűjtött számlákat a munka befejezését követően 60 napon belül kell eljuttatni a Magyar Államkincstárhoz, amelynek 30 napja van arra, hogy elbírálja a támogatást. 5 napon belül kiutalja a támogatási összeget. Tehát 30+5 nap várakozási időre van szükség, hogy a család visszakapja azt a pénz, amelyet befektettek az Otthonfelújítási programba. Ezt egy ellenőrzés követi. A Kormányhivatalok 6 hónapon belül ellenőrzik, ténylegesen megvalósult-e az a felújítás, amelyre a támogatást igénybe vették.

További feltételek

Az Otthonteremtési Program keretében azok a családok, akik felújítják az ingatlanukat, január elsejétől a költségek felét, legfeljebb 3 millió forintot visszaigényelhetik. Az Otthonteremtési Program keretében azok a családok, akik felújítják az ingatlanukat, január elsejétől a költségek felét, legfeljebb 3 millió forintot visszaigényelhetik. 

Az otthonfelújítási támogatás azoknak szól, akik saját otthonnal rendelkeznek és abban is szeretnének tovább élni.

Kik igényelhetik az Otthonfelújítási támogatást?

» Akik legalább egy gyermeket nevelnek vagy várnak. A gyermek már a várandósság 12. hetétől számít. A gyermek 25 éves koráig kérhető, ha együtt él a családdal.

» Ha a gyermek megváltozott munkaképességű, akár fogyatékkal él, vagy GYOD-ra jogosítja a szüleit, akkor nem számít az életkor.

» A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak és azok is, akik egyedül nevelik a gyermeküket, gyermekeiket.

Melyek az igénybevétel feltételei?

  • Legalább 1 éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. Ez lehet egy felsőoktatási jogviszony, vagy munkaviszony, amit maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben
  • Akik elveszítették a munkájukat – különösen fontos ez most a koronavírus-járvány idején – azoknál az utolsó 3 hónapnál az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik
  • Beszámít a nyugdíj mellett végzett minden munkavégzés is
  • Feltétel a köztartozás-mentesség
    Minden család egyszer veheti igénybe az otthonfelújítási támogatást. Ha eladja a lakást, nem kell visszafizetnie a támogatást, de többször azt már nem veheti igénybe
  • Az új tulajdonos, aki megvette az ingatlant, és korábban nem vette igénybe az otthonfelújítási programot, akkor ezt megteheti ugyanerre a lakásra

Jogszabály:

518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet

 

BIZTOSÍTSA BE MAGÁT!

Az “lakásfelújítási támogatás” miatt jelentősen megnőtt a felújítási szándék, azonban sem szakemberből sem anyagból nem lett több az országban.

Az időben megrendelt termékek és szolgáltatások elszámolhatóak lesznek a 2021. január 1-től elérhető támogatásban, és időben sor is kerülhet a felújítási munkákra.

%

2021-es foglaltság

s

Az Újfürdős felújítás elszámolható

A tőlünk kapott számlákat problémamentesen tudja elszámolni és igényelni az állami támogatást.

Mindent számlával tud igazolni

Minden anyagbeszerzést és munkadíjat számlával tud igazolni, és a munkálatok elvégzéséhez szerződést fog kötni cégünkkel. Fele-fele arányban számolható el az anyagköltség és a munkadíj az állami támogatás igénybevételénél. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy egy másfél milliós munkadíj elszámolásához legalább ugyanennyi anyagköltség számlával való alátámasztására van szükség.

KALKULÁTOR

Mennyi támogatást kaphat várhatóan?

Az Államkincstár által adott számítás alapján megmutatjuk Önnek!

Kérjen ajánlatot fürdőszobája felújítására!

Kollégáink felmérik, megtervezik és beköltségelik aprólékosan a felújítását. Ha pedig bizalmat szavaz nekünk, akkor segítünk a termékek beszerzésében és a kivitelezésben is. Jelentkezzen most – mert az időpontok rohamosan fogynak 2021-re!