[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_row _builder_version=”4.3.4″][et_pb_column _builder_version=”4.3.4″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.4″ hover_enabled=”0″]

A kisgyermekek számára a fürdőszoba szórakoztató hely lehet, ahol buborékokkal játszhatnak és csobbanhatnak a vízben, azonban a szülők számára stresszes lehet, hiszen meg kell győződniük arról, hogy gyermekük a lehető legnagyobb biztonságban van a fürdőben is. Számos olyan veszély áll fenn, amelyektől óvni szeretnénk gyermekeinket ebben a helyiségben is.

A fürdési idő azonban mindenki számára szórakoztató élmény lehet, elkerülve a baleseteket. Néhány új kiegészítők és az innovatív technológia lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba jobban ellenőrizve legyen, így biztosítva a szülők nyugalmát is. Íme néhány fürdőszoba-biztonsági tipp a gyermekek számára, amelyek hasznosak lehetnek minden szülőnek.

1. Soha ne hagyd a gyermekedet felügyelet nélkül

Bár sok szülő számára nyilvánvalónak tűnhet, a fürdés biztonságának első szabálya, hogy soha ne hagyd felügyelet nélkül a babádat vagy kisgyermekedet. Nem sokáig tart egy baleset, amíg a gyermek fürdik, vagy ha hozzáfér egy olyan szekrényhez, amihez nem kéne.

2. Játékok rendszerezése

A játékok sok kisgyerek számára elengedhetetlen kellékei a fürdésnek, de ha rendezetlenül hagyják őket az egész fürdőszobában, nagy eséllyel okozhat esést, ha nem vigyázol. A játékok bepenészesedésének elkerülése érdekében pedig szerezz be olyan hálókat vagy kosarakat, amelyeket a zuhanyfalhoz tudsz rögzíteni, így azok könnyen elérhetőek fürdés közben illetve lehetővé teszik a levegő áramlását, így meg tudnak száradni a játékok.

3.Szerelj be egy WC-zárat

Meglepő lehet, hogy a WC is egy veszélyforrást jelenthet a kisgyermekek számára, pedig nem csak potenciális fulladásveszély, hanem a kíváncsi gyerekek még a vízvezetékekben is kárt tehetnek. A WC-zár nagyszerű módja annak, hogy megakadályozd, hogy a gyermekek a WC-hez érjenek addig, amíg nem állnak készen annak használatára. Ez a kis lépés nagy változást hozhat a fürdőszoba biztonságát illetően.

4. Fektess be biztonsági kiegészítőkre

A fürdőszobai technika elengedhetetlen sok otthon számára, de meg kell fontolni a felhasználási módokat annak érdekében, hogy gyermekek számára kényelmes és biztonságos fürdőt biztosíts. Az egyik fontos dolog, hogy a fürdővizet mindig tartsd melegen, a pontos hőmérsékletet pedig úgy kaphatod meg, ha egy úszó digitális hőmérőt vásárolsz a kádhoz. Legtöbbjük szórakoztató állatformájú, például kacsa és teknős, hogy a kisgyermek is élvezhesse. Egy másik fürdőtartozék, amire szükséged lesz, egy fürdő csaptelep fedél. Csúszás vagy esés esetén ez a puha burkolat segít elkerülni a fejsérülést. A kádba helyezhető hőmérőhöz hasonlóan ezek is szórakoztató állat formájúak lehetnek, például bálna vagy víziló.

5. Figyelj oda a gyógyszeres szekrényre

A gyógyszereket és a tisztítószereket mindig távol kell tartani a kisgyermekektől. Tárold és rendezd ezeket el egy külön szekrényben, hogy a gyerekek ne férhessenek hozzá. A hajszárítót és a hajsütővasat is tárold egy fiókban. Érdemes befektetnie egy gyermekbiztos zárba, hogy gyerekek ne kerülhessenek ezek közelébe.

6. Építs be fogórudakat

A markolórudak nem csak biztonsági eszközök a kisgyermekek számára, hanem megakadályozhatják a csúszást és az esést a zuhanyzót használók számára A fürdőszobai markolórudak felszerelésével a WC közelében és a kádban megelőzheted a nem kívánatos eséseket.

7. Használj csúszásgátló fürdőszobaszőnyegeket

Lehet hogy jól néz ki a jelenlegi szőnyeged, de biztonságos is ?A jó fürdőszobaszőnyeg megkönnyíti a kádba való be- és kilépést. Ez segíthet a fürdőszobában történő zuhanások megelőzésében is, mert amikor a csempe vagy a laminált padló nedves lesz, nagyon csúszóssá válhat. A csúszásgátló kádszőnyeg nagyszerű kiegészítői lehetnek a kádnak és a fürdőszobának is. A legtöbb csúszásgátló gumiból készül, így bármelyik területen használható. Bár ez azt jelenti, hogy le kell mondania az aranyos mintákról és a puha szövetről, azonban ez egy olyan biztonsági lépés, amely hosszútávon sokkal kedvezőbb lesz a család számára.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]