A fürdőszobai világítás művészete

A fürdőszobai világítás művészete

Te is jobb kedvvel ébredsz, ha a redőny résein át látod, hogy már süt a Nap? Mi is. Ezért hoztunk most neked néhány ötletet, hogy a hálószobából a fürdőbe érve is megmaradjon, sőt sokszorozódhasson az életkedved.

Amikor otthonunk kialakítására gondolunk, a fürdőszoba általában nem kap olyan nagy figyelmet, mint a nappali vagy a konyha. Pedig a fürdőszoba az a helyiség, ahonnan elindul a napunk, és ahol egy hosszú, pörgős nap fáradalmait lemoshatjuk magunkról. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy szeretünk-e a fürdőszobánkban lenni. Ahhoz, hogy ott valóban fel tudjunk töltődni, fontos, hogy a fürdőszoba atmoszférája megnyugtató és ellazító legyen, amit elsősorban a megfelelő világítás segítségével érhetünk el.

Ebben a cikkben megmutatjuk neked a fürdőszobai világítás művészetét. Tarts velünk, és fedezzük fel együtt a legújabb trendeket és tippeket!

1. Hangulatos fények, hogy jól induljon a reggel

A reggeli készülődés egy különleges időszak a napunkban, amikor ráhangolódunk az előttünk álló kihívásokra, legyen az egy fontos tárgyalás vagy egy délutáni randi. Ezért érdemes a fürdőbe olyan világítást választanunk, ami segít felfrissülni és energiával tölti fel a szervezetünket. Az élénk fehér fény vagy a természetes fény közelítő árnyalatai a legideálisabbak az ébredéshez.

2. Szabályozható világítás az esti relaxáláshoz

Az esti fürdés során elnyújtózni a kádban vagy a zuhany alatt tetőtől talpig ázni a forró vízben, felér egy relaxációval, ami segít letenni a nap történéseit. Grátisz ehhez, ha a világítással lehet egy kicsit játszani. Egy szabályozható fényerejű spotlámpával könnyedén teremthetünk nyugodt és intim hangulatot a fürdőnkben. Használjunk meleg fehér izzókat a mennyezeti lámpában. Ez a szín segít ellazulni és felkészülni az alvásra. Amíg nincs ilyen lámpád, addig természetesen néhány (aromaterápiás)gyertya is megteszi.

3. Egy-két dekoratív lámpa stílusossá tesz

Ahogyan a fürdőszoba bútoroknál, úgy a fürdőszobai világításoknál is fontos, hogy ne csak funkcionálisan szolgáljanak jól, hanem dekoratívak, szépek is legyenek. Manapság rengeteg különleges formavilágú, kreatív lámpa közül választhatunk az üzletekben. Egy-egy ilyen darab meglepően egyedivé és stílusossá teszi a fürdőnket. Ilyen lámpák falra szerelhető változatban is kaphatóak, de a különleges függőfények is varázslatos hangulatot teremtenek.

4. A természetes fénynek nincs párja!

Ha lehetséges, használjunk minél több természetes fényt a fürdőszobában. Az ablakokra könnyű függönyöket vagy áttetsző rolókat tegyünk, hogy a napfény játszva átjuthasson rajtuk. A természetes fény frissítő és élénkítő hatással van ránk, és kellemesebbé teszi a fürdést.

5. Fényterelés tükrökkel

A tükrök nemcsak azért hasznosak, mert segítségükkel a reggeli erdei manó arcunkat rendbe tudjuk tenni. A fürdőszoba vizuális terének megnövelésére, sőt fényterelésre is ideálisak. A megfelelően elhelyezett tükrök segítségével a fény visszaverődik a térben, ennek köszönhetően világosabb lesz a helyiségben, és egyre csökken a sötét sarkok száma a fürdőszobában.

6. Kis fogyasztású LED világítás

A kényelmünk és az otthoni wellness élmény mellett az energiahatékonyság és fenntarthatóság sem mellékes szempont, ezért érdemes LED lámpákat választanunk a fürdőszobába. Az alacsony fogyasztású környezetbarát LED-ek hosszú élettartamúak. Ráadásul különféle színhőmérsékletekkel kaphatók, így könnyedén szabályozhatjuk a fényeket, és a hangulatot a fürdőszobában.

Legyen a Te fürdőd is egy nyugtató oázis

Fentiekből láthatod, milyen lényeges a világítás átgondolt kialakítása ahhoz, hogy valóban szerethető hely legyen számodra a fürdőszobád.

Reméljük, hogy a most olvasott trendek és kreatív tippek segítségével most már te is be tudod úgy rendezni ezt a helyiséget, hogy egy kényelmes, reggel élénkítő, este nyugtató oázisként funkcionáljon számodra, és minden napszakban a nap fénypontja lehessen az ott töltött idő.

***
Tetszettek az ötleteink? Fürdőszoba felújítás előtt állsz és jól jönne még néhány praktikus tanács? Keress bennünket!

A tervezéstől a beszerzésen át a kivitelezésig mindent megoldunk!

Lépj kapcsolatba velünk!