[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_row _builder_version=”4.3.4″][et_pb_column _builder_version=”4.3.4″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.4″ hover_enabled=”0″]

Szinte az összes belsőépítész és lakberendező tudja, hogy amikor falstílusokról és tervezésekről van szó, a fürdőszoba falai egy kicsit eltérnek a ház többi helyiségének falától. A nappali, a hálószoba, sőt még a konyha falát is szinte bármilyen felülettel burkolhatjuk, hiszen ezek a helyek többnyire szárazak maradnak a fürdőszobával ellentétben, ami sokkal nagyobb mértékben hajlamos a nedvességre, a páratartalomra valamint arra, hogy kifröcssen, kifolyik a víz. Bár a megfelelő kiegészítők segítségével csökkenthetjük egy fürdőszoba nedvességtartalmát, mégis vannak olyan burkolatok, amelyek sokkal hatékonyabbak egy fürdőszobában.

1.Vinyl tapéta

Mivel a papír burkolatok egy idő után teljesen tönkremennek a nedvesség miatt, a vinyl bevonatú tapéta az egyik leghatékonyabb borítás egy fürdőszobában, ráadásul bármikor leszedhető és újra rakható.

Viszont mivel kevésbé ragadós, mint egy átlagos tapéta, ezért nem fog annyira odasimulni a matt, lapos vagy érdes felületekhez. Ezen kívül közvetett, környezeti nedvesség esetén is a legjobban működik, ami azt jelenti, hogy célszerű vinyl tapétát olyan felülettel együtt használni, amely elfedheti a fürdőszoba alsó falfelületeit.

  1. Félfényes/normál festék

A közönséges falfesték pórusai csapdába ejtik a vizet, ami azt jelenti, hogy kerülni kell a sima vagy matt felületet. De ez könnyen elkerülhető, ha félfényes (vagy akár magasfényű) festékre váltunk, mivel a víz csak a felszínen gyöngyözik, ahelyett, hogy behatolna abba.

Penész- és penészgátló tulajdonságai mellett a kiválasztott fürdőszobai festék még mindig olcsóbb, mint a tapéta, a csempe és a különféle kemény burkolatok.

  1. Csempe

Megfelelő csempézés esetén a nedvesség soha nem jelenthet problémát, mivel a csempe 100%-ban vízálló. Ne felejtsük el, hogy a csempe sokféle változatban kapható (kerámia, üvegmozaik, túlméretezett, színes, mintás …). De figyelembe kell venni a fürdőszoba stílusát, ha csempéről van szó, mivel a fugázás olyan vonalakat és mintákat hoz létre, amelyek vagy javíthatják a szoba stílusát, vagy ronthatnak rajta. Csempézd le a fürdőszoba falának csak egy részét, hogy ezek a vonalak ne borítsák be az egész fürdőszobát.

  1. Deszka

Bár fantasztikusan néz ki, a deszka csak részben fedi le a fal alsó felét. De egy fürdőszoba esetében ez kiváló hír, mivel ezen a részen szokott a legjobban nedvesedni a fal. A fürdőszoba falainak jobb védelme érdekében fesd le a deszkát félfényes vagy magasfényű festékkel.

Azt azonban ne felejtsük el, hogy a deszka, bár rengeteg stílushoz passzol, nem illik például a modern és a kortárs stílusú fürdőszobákhoz.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]