+36 (1) 443 3580 info@ujfurdo.hu

Köztudott, hogy a fürdőszobák falai különböznek a lakás többi helyiségének falaitól A nappalik, hálószobák, sőt a konyhák is szinte bármilyen falburkolattal rendelkezhetnek, mivel a helyiség többnyire száraz marad.

De tudjuk, hogy ez nem igaz a fürdőszobára, amely hajlamos a nedvességre, a magas páratartalomra, valamint a kifröccsenő víz is jellemző. És bár a megfelelő kiegészítők (például a szellőzőventilátorok) segíthetnek csökkenteni a nedvességet, még mindig vannak olyan burkolatok, amelyek nem bírnak el a nedvességgel. Megmutatjuk, hogy milyen burkolatot érdemes választani, ha fürdőszobáról van szó.

1. Vinyl tapéta

Mivel a teljes papír burkolatok a nedvesség hatására végül tönkre mennek, a vinyl bevonatú tapéta az egyik leghatékonyabb választás a fürdőszobákban, ráadásul könnyedén leszedhető, és sokszor újra felrakható. Azonban figyelembe kell venni, hogy mivel kevésbé ragadós, a vinyl tapéta nem fog ragadni a matt, lapos vagy érdes felületekhez.

2. Félfényes festék

A hagyományos belső festék pórusai elnyelik a vizet. De ez könnyen elkerülhető, ha félfényes (vagy akár magasfényű) festékre váltunk, mivel a víz csak a felületen gyöngyözik, ahelyett, hogy behatolna abba. Penészgátló tulajdonságai mellett a festék még mindig olcsóbb, mint a tapéta, a csempe és más burkolóanyagok.

3. Csempe

Megfelelő kialakítás esetén a nedvesség soha nem jelent problémát, mivel a csempe 100% -ban vízálló. Ne felejtsük el, hogy a csempe sokféle változatban kapható (kerámia, üvegmozaik, túlméretezett, színes, mintás …). De fontos figyelembe venni a fürdőszoba kialakítását, ha cserépről van szó, mivel a fugázás olyan vonalakat és mintákat hoz létre, amelyek vagy javíthatják stílusát, vagy ronthatnak rajta.

Tegye meg az első lépést most

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.