[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.4″][et_pb_row _builder_version=”4.3.4″][et_pb_column _builder_version=”4.3.4″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.4″ hover_enabled=”0″]

Valószínű, hogy a fürdőszobád bizonyos területeit csempe borítja. Tartóssága miatt a csempe kiváló választás a fürdőszoba burkolására. Ha a megfelelő burkolólapot választottad ki, akkor annak ellen kell állnia a víznek, jól kell kinéznie, és jól kell viselnie a gyakori takarítást.

Mivel az emberek gyakran használják a fürdőszobád, a lerakódás és a penész gyakori probléma lehet. Bizonyos területeken, ahol sok a víz, szintén lerakódásokkal találkozhatsz. Azonban egy hagyományos csempetisztító tervvel megőrizheted a fürdőszobád „új” állapotát. Hoztunk nektek néhány tippet, amelyek segítenek a fürdőszoba padlójának tisztításában.

1. Alkalmazz természetes megoldást

Az egyik legjobb dolog amit tehetsz, ha természetes eszközöket használsz. Nem csak a pénztárcádat, de az egészégedet is megkíméli ez az opció, ami nem más, mint az ecet és a víz használata a takarításhoz. Minden alkalommal keverj össze egy kis ecetet ugyanannyi vízzel egy szórófejes palackban. Fújd a területre, amit meg szeretnél tisztítani, majd egy ruhadarabbal töröld át a részt. Ez egy nagyszerű tisztítási mód, amit akár mindennap tudsz alkalmazni.

2. Ne felejtsd el a súrolót

Előfordulhat hogy a zuhanyzó falán szappan és hab lerakódásokat találsz. Ilyenkor szükséged lehet valami erősebbre, mint egy kis spray. Könnyedén tudsz készíteni egy szintén természetes, saját kezűleg készített súrolót, ami jól jön az ilyen helyzetekben. Keverj össze szódabikarbónát, sót és mosószódát. Tárold ezt a keveréket egy zárt dobozban. Amikor van egy folt, amit le akarsz takarítani, fújj vizet a felületére majd rakj bele egy kicsit a keverékedből és súrold egy ruhával, hogy eltávolítsd a lerakódásokat. Ha még erősebb anyagra van szükséged, használhatsz ecetet víz helyett.

3. Használj fültisztítót

Ne hagyd, hogy a sarkok, a nehezen elérhető részek kimaradjanak. Ezek takarítására is van egy egyszerű trükk, ami nem más, mint a fültisztító. Mártsd bele a fültisztító végét a csempetisztító folyadékodba, és takarítsd meg vele a kényesebb részeket.

4. Tisztítsd meg a hézagokat

A fürdőszoba csempék takarítása nem ér véget ott, hogy letörölted a burkolólapokat. Ha megfeledkezel a hézagokról, akkor akár az egész addigi munkád kárba veszhet. Könnyedén megtakaríthatod a csempék közötti részeket egy vízből és szódabikarbónából álló mixszel. Hagyd rajta a keveréket nagyjából öt percig, majd egy szórófejes palack segítségével fújj rá egy kis ecetet. A makacsabb lerakódások eltávolításához pedig használj egy hagyományos fogkefét.

5. Óvd meg a penésztől

A penész a legnagyobb ellenségünk, amikor a fürdőszoba tisztántartásáról van szó. Ezért nagyon fontos a fürdőszobád megfelelő szellőztetése. Ha kinyitsz egy ablakot zuhanyzás közben, az nagy segítséget jelent, azonban egy hideg téli napon nem biztos, hogy ez a legjobb ötlet. Ilyenkor érdemes megfontolni egy fürdőszobai szellőztető beépítését.

6. Használj mindennap tisztító sprayt

Ha a heti rutinodba beleépíted, hogy mindennap használsz egy bizonyos tisztító sprayt, akkor sokkal könnyebben győzhetsz a fürdőszobában lerakodó kosz ellen. Szerencsére már rengeteg olyan termék van, amivel kiváló eredményt érhetsz el. Ha itt is a természetes módszereket preferálod, keverj össze egy rész ecetet kétszer annyi vízzel és egy kis alkohollal. Ha gondolod, keverhetsz hozzá néhány csepp citrom vagy narancs illóolajat is.

7. Minden használat után töröld szárazra a csempéket

Egy másik dolog, amire érdemes rászokni, az az, hogy minden alkalommal, amikor végeztél a fürdőszobában, szárazra törlöd a csempéket, hiszen köztudott hogy a penész nagyon szereti a nedves helyeket. Használj fürdőszoba szőnyegeket a padló megóvása érdekében, a vizet ami pedig az azon kívüli területekre csöppen, töröld fel. Érdemes beszerezned egy gumibetétes törlőt, amit a zuhanyzóban tárolsz, és minden zuhanyzás után használsz. Ezekkel az egyszerűen követhető lépésekkel egy sokkal tisztább fürdőszobád lesz.

A csempe takarításának nem kell kihívásnak lennie. Rengeteg otthon megtalálható eszköz segíthet téged a takarításban. Készíts egy ütemtervet, ami magába foglalj a kisebb takarításokat és a nagytakarításokat is.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.0.2″]

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″]

[caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]