[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.14.8″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Egy felmérés szerint három ember közül kettő naponta egyszer vagy többször zuhanyozik. Ha magadra ismertél, megmutatunk 7 okot, hogy miért lenne jobb, ha ritkábban zuhanyoznál.

Nem vagy olyan piszkos, mint gondolod

A napi zuhanyzás a fizikailag megterhelő munkát végző, a forró, párás éghajlaton élő vagy az izzadásra hajlamos emberek számára ideális. De ha nem izzadsz olyan gyakran, akkor valószínűleg két-három napot is kibírsz anélkül, hogy a zuhany alá lépnél, mondta Dr. Monika G. Kiripolsky bőrgyógyász a Men’s Healthnek.

Viszket, vörös és száraz lesz tőle a bőröd

A bőr, a test védőgátjaként kritikus immunfunkciót lát el. A túl gyakori zuhanyozás, különösen a hideg, száraz téli hónapokban, gyengíti ezt a gátat, és bőrét érzékenyebbé teszi az irritációra. “A szappan és a forró víz feloldja a bőrben lévő lipideket, a súrolás pedig csak felgyorsítja a folyamatot. Minél többször zuhanyozol, annál gyakrabban történik ez a károsodás, és annál kevesebb ideje van a bőrödnek arra, hogy a természetes olajtermelés révén helyrehozza magát” – olvasható a HowStuffWorks.com oldalon. És az a feszülő, zuhanyzás utáni érzés? Ez nem a tisztaság jele, mondta Casey Carlos, a Kaliforniai Egyetem San Diego-i Orvosi Iskolájának bőrgyógyászati részlegének docense a Today.com-nak. “Azt jelenti, hogy a bőröd túl száraz.”

Csak bizonyos részeket kell naponta mosni

Ha a másnapi vagy heti többszöri zuhanyzás gondolatától is megborzongsz, fontold meg a minitisztítást. Dörzsöld át a mellkasodat, a hónaljadat és a nemi szervedet egy mosdókendővel vagy egy enyhe tusfürdővel, tanácsolja a Men’s Health.

A zuhanyzás megszabadít a jó baktériumoktól is

Jelenleg a bőröd tele van jó baktériumokkal, de a zuhanyzás ezeket a mikrobákat a levegőbe juttatja. Ugyan ezek újratermelődnek, de ez nem ok arra, hogy naponta megszabaduljunk tőlük – olvasható a PLOS.org blogbejegyzésében.

Göndörödik a hajad

Az egyenes haj jól bírja a napi mosást, de a vastag, száraz, göndör vagy textúrás haj hajlamos lehet a töredezésre és a göndörödésre, ha túl gyakran nedvesség éri. „Ha túl gyakran mosol hajat, azzal kiszáríthatod, így az hajlamosabb lesz a töredezésre” – mondta Dr. Angela Lamb, a New York-i Icahn School of Medicine at Mount Sinai New York-i bőrgyógyászati tanszékének adjunktusa a WebMD-nek. “Sok hajszerkezet esetében minél tisztább, annál rakoncátlanabb” – mondta Michael Forrey, a New York-i Sassoon Salon kreatív igazgatója a Women’s Healthnek. A gyakori hajmosás a hajszínt is kifakítja, ha az festett. A WebMD szerint csak egy kis csoportnak van szüksége napi hajmosásra, például azoknak, akik sokat sportolnak (és izzadnak), vagy akik nagyon párás helyen élnek.

A törülköző is megviseli a bőrt

A törölközővel való szárítás tovább ronthatja bőröd állapotát. A HowStuffWorks.com szerint a legjobb a levegőn száradni, de ha ez túl sokáig tart, vagy nem szeretnél nedves lábnyomokat hagyni a házban, használj puha törölközőt, és óvatosan tapogasd szárazra a bőrödet, ahelyett, hogy erősen dörzsölnéd.

Minimalizálod a vízfogyasztást

A zuhanyzók jellemzően a harmadik legnagyobb vízfogyasztók egy átlagos otthonban (a WC és a mosógépek után). Ha heti hétről három-négy zuhanyzásra csökkented a heti hét zuhanyzást (személyenként!), az máris jelentős mértékben csökkentheti a számlát.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.13.0″ global_colors_info=”{}”]Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.
[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″ global_colors_info=”{}”][caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]