[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.14.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Ha van olyan reggeli rituálé, amely felfrissít és felkészít a napra, akkor az a fürdés. Tanulmányok szerint a fürdés a nyilvánvaló tisztaságon kívül számos egészségügyi előnnyel jár.

Az Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine című szaklapban 2018-ban megjelent tanulmány szerint azok az emberek, akik minden nap forró vízben fürdenek, általában jó egészségi állapotúak, nagyobb valószínűséggel stresszmentesek, többet pihennek, jobban alszanak és boldogabbak. Számos tanulmány azt is kimutatta, hogy a forró vízzel való fürdés segíthet a testsúly, a testtömegindex szabályozásában.

De bár a fürdésnek annyi előnye van, sokan hajlamosak arra, hogy a téli időszakban nem fürdenek olyan gyakran. Ez a gyakorlat egyszerre lehet higiéniaellenes és káros az egészségre, ezért a legjobb, ha a hidegebb hónapokban is ragaszkodik az egészséges fürdési szokásokhoz. Az alábbiakban néhány alapvető fürdési tippet mutatunk be, amelyekre a téli időszakban feltétlenül szüksége van.

1. Fürödjön minden nap

Még ha túl hideg is van, vagy lustának érzed magad, minden nap fürödj forró vízzel. A forró vízzel való fürdés hipertermikus hatással van a testedre, ami azt jelenti, hogy felmelegíti a testedet. Hát nem pont erre van szüksége télen? Tanulmányok szerint ez a hipertermikus hatás különösen fontos a szív egészsége szempontjából télen, mivel a hideg időjárás lelassíthatja a szívritmust. De csak azért, mert télen minden nap fürödnöd kell, nem jelenti azt, hogy túlzásba kellene vinned a fürdést, mert ettől kiszáradhat a bőröd, és megfázást is okozhat. Maximum 10 percet szánj a fürdésre.

2. A megfelelő hőmérséklet

Van forró víz és van perzselően forró víz, és a kettő közötti különbség nagyon sokat számít. A bőrödnek van egy természetes mikrobiótája és pH-szintje, amelyet az egészséges mikrobák tartanak fenn. A forró vízben való fürdés elpusztíthatja ezeket az egészséges mikrobákat, kiszáríthatja a bőrét, viszketést és kiütéseket okozhat, és akár fel is repedezheti a bőrét. Ezért csak langyos vagy enyhén meleg vízzel fürödjön.

3. Legyen gyengéd

Bőre télen valószínűleg amúgy is száraz és érzékeny, ezért ne rontson rajta azzal, hogy fürdés közben túl erősen súrolja a bőrét egy szivaccsal. Még a túl nagy erővel történő szárítás is árthat a bőrödnek, vagy túlzott szárazságot okozhat. Télen a bőrödnek minden gyengéd szeretetre és gondoskodásra szüksége van, ezért légy gyengéd.

4. Hidratáljon

Télen talán semmi sem olyan fontos, mint a hidratálás. Szerezz be egy jó hidratáló krémet, és gondoskodj róla, hogy bőségesen kend be vele az egész testedet, amint megszárítod magad. Sokan télen a glicerint választják, ami szintén segíthet a nedvességet a bőrödbe zárni. A bőr hidratálása érdekében növényi vagy természetes hidratáló krémeket, például ghít, olívaolajat, kókuszolajat stb. is kenhetsz a bőrödre.

5. Tisztítsa meg

Nem számít, milyen az időjárás, a fertőzések elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy megtisztítsd azokat a dolgokat, amelyek segítenek tisztán maradni. A fürdőszoba, különösen a zuhanyrózsa, a csapok és a lefolyók rendszeres tisztítása létfontosságú. Mi több, a szappantartókat és a fürdőszobai polcokat is tisztán kell tartanod. A legfontosabb, hogy a bőrével rendszeresen és közvetlenül érintkező dolgokat tisztán tartsa. Ez azt jelenti, hogy tisztítsa vagy cserélje ki a luffáját, és rendszeresen mossa ki a törölközőit, és szárítsa ki őket megfelelően, hogy elkerülje a gombásodást.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_blurb title=”Tegye meg az első lépést most” image=”https://ujfurdo.hu/wp-content/uploads/2019/10/schedule.png” icon_placement=”left” _builder_version=”4.13.0″ global_colors_info=”{}”]Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.
[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.0.2″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.0.4″ global_colors_info=”{}”][caldera_form id=”CF5dbad2eb48bc2″]
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]