+36 (1) 443 3580 info@ujfurdo.hu

Akár vadonatúj fürdőszobát tervezel, vagy a meglévőt újítanád fel, az egyik legelső döntésed a festék színének kiválasztása lesz – ideális esetben olyan, amely nem megy ki a divatból az elkövetkezendő pár évben.

Míg a tavalyi év legnépszerűbb fürdőszoba árnyalatai között szerepeltek a gyengéd kékek és lágy rózsaszínek, 2020-ban a merészebb árnyalatok és szürkés színátmenetek kerülnek előtérbe. Ennek ellenére megmarad a múlt néhány jele. “Minden új trend mellett mindig megtartjuk néhány állandó kedvencünket, mint például a klasszikus teljesen fehér fürdőszobát” – mondja Patrick O’Donnell, a Farrow & Ball márka nagykövete, a 2020-ra várt fürdőszoba színekről. “A lágy kék és vízitónusok mindig illenek egy fürdőszobához a „vizes” palettájuk miatt.”

India sárga

A sárga az utóbbi 20 évben némileg visszahúzódott, mondja O’Donnell, de izgatottan látja, hogy újra felbukkan. “Noha a sárga szín lehet az energia színe is, ha eltávolodunk a lágyabb, kékebb tónusoktól és megragadjuk az okker gazdagabb árnyalatait, melegséget is kapunk”. Érdekel ez az árnyalat? Ő azt javasolja, hogy legyen egyszerű a dekoráció természetes termékekből készült kiegészítőkkel, mint a fából készült kefék és bambusz padlószőnyegek.

Sötét ékszer tónusok

Ha városi hangulatra törekszel, fontolj meg egy gazdagabb árnyalatot, mint az ékszer-tónusú lila vagy smaragd. “Márvány és sárgaréz szerelvényekkel keverve, [ezek a színek] fényűző dekadenciát hoznak létre és szivárog belőlük a dráma – valószínűleg nem a gyengédszívűeknek való!” – mondja O’Donnell. A túlméretezett növények és a fémes felületek egészítik ki ezt a témát.

Klasszikus fehér

Ezzel a klasszikus amerikai stílussal nem lehet elrontani. A legtisztább krétafehér örökké a fürdőszobák kedvence lesz, jegyzi meg O’Donnell. “Noha túlságosan is tiszta érzésben, egy teljesen fehér fürdőszoba egy pihentető hely is lehet.” – mondja. Egy teljesen fehér vászon beillesztése a térbe zökkenőmentes megjelenést hoz létre, ugyanúgy, mint a felületek tisztántartása (kivéve talán a házi növényt és a jól megválasztott fürdőolajat). Modern dekorációt keresel? Használj nem fehér habarcsot – mi a lágy szürkét ajánljuk – a csempék között.

Calke zöld

“A calke zöldnek mély szépsége van: Erős, de nem túl sötét és és fantasztikusan néz ki fehér fával párosítva.” – mondja O’Donnell, hozzátéve, hogy a szín egy  “időtlen teret hoz létre, amely nem fog megöregedni.” “Ez az évtized korszelleme – hosszútávra akarunk. A trendek kevésbé lesznek fontosak, mivel megtartunk és újrahasznosítunk dolgokat, illetve mérlegeljük a környezetre gyakorolt ​​hatást mindazzal, amit teszünk.” A szín fokozására egy klasszikus virágos chintz függönyt vagy egy ugyanolyan mintájú London redőnyt ajánl a gyönyörű “vidéki ház” kinézethez.

Lágy menta

A fürdőszoba a tisztánlátás helye, így 2020-ban az egyszerű és tiszta színek kulcsfontosságúak, mondja Sue Kim, a Valspar Paint szín marketing menedzsere. “A Valspar’s Mint Whisper, egy a 2020-as évi színeink közül, egy lágy árnyalat kis élénkséggel fűszerezve, amely éles ellentétben áll a meglévő fehér tartozékokkal,” mondja erről az “időtlen és elegáns” árnyalatról. “Ez a fajta megnyugtató árnyalat fiatalos érzetet hoz, mely békés marad.”

Tegye meg az első lépést most

Új fürdőszobája felé tegye meg most az első lépést, egyeztessen időpontot velünk helyszíni felmérésre!

Töltse ki a jelentkezési lapot, és kollégánk néhány órán belül visszahívja időpontot egyeztetni.